3D-tulostaminen

3D-tulostus on seuraava tekninen vaihe suunnittelussa, valmistuksessa ja prototyyppien valmistamisessa. Omnia haluaa varmistaa, että kaikilla – niin opettajilla, henkilökunnan jäsenillä kuin opiskelijoilla – on mahdollisuus oppia lisää tästä jännittävästä työkalusta.

3D-tulostuksen 3 tärkeintä prosessia: mallinnus, tulostus ja viimeistely.

Mallinnus on luominen oman 3D esine ja vaatii tietokone ja 3D-mallinnus ohjelmisto. On erilaisia ilmaista vaihtoehtoja kuten: 123D Design, 123D MeshMixer, Charmr, Sketchup, Blender, Tinkercad, ja monta lisää.

Tulostaminen olisi mahdollinen heti jos haet olemassa malli esim. Thingiverselta. Sieltä löytyy tuhansia eri mallit jotka saa tulostaa kun tulostin käyttö on tuttu. Kirkkokatu kirjasto tarjoa perehdytys varauksella sekä tukea paikan päällä jos haluat tulostaa esine.

Viimeistely prosessissa poistat tuki materiaali, hioa reunat ja mallita pinnat että mallisi näyttää parhaimmillaan. Tämä ei ole vielä tarjolla 3D kurssin ulkopuolella.

Missä se on tarjolla on Omnian 3D mallinnus kurssi Leppävaarassa josta saat:

  • 3D mallinnus perusteet
  • hyvät käytännöt
  • tulostimien perusteet ja käyttöönotto
  • tulostus-aineet ja niiden ominaisuudesta
  • viimeistely taidot
  • ja ehkä tärkeämmin, miksi kannata luo oma 3D esine.

Lisää tietoa kurssista saat Stephanus Vermeulenilta Stephanus.Vermeulen@omnia.fi Tel:050 514 8313

Kurssin opiskelijat Mika, Mikko, Eero ja Johnny kertoivat että he ovat oppinut paljon uutta kurssista ja tulostanut kaikenlaisia kuin sormukset, aurinkokellot ja lisäosat kaapille kotona sekä luomassa oma laite telineet. Eero on saanut TOP paikka 3D-tulostus firmassa "3D Factories" että hän voi kehittää uransa 3D mallintajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.