Auto- ja hiusalalta oppisopimusoppimaan Eurooppaan!

Oppisopimusoppimaan Eurooppaan

Hankkeet mahdollistavat monenlaista. Useilla opiskelijoilla ei ole mahdollista oppia ulkomailla enempää kuin muutaman viikon, vaikka kiinnostusta ja tarvetta vaihtoihin olisikin. TRAPP-hanke antaa muutamalle opiskelijalle mahdollisuuden hypätä tuntemattomaan kahden kuukauden pituisella oppisopimusjaksolla Euroopassa. Hankkeessa liikkuu Omniasta kaksi opiskelijaa, yksi autoalalta Ranskaan ja yksi hiusalalta Pohjois-Italiaan, Forliin. Kummankin opiskelijan vaihto kestää kaksi kuukautta.

Samaan aikaan asiantuntijat tutkivat ja tutustuvat eri maiden liikkuvuusprosesseihin ja lakisääteisiin kehyksiin, jotka eri maissa rajoittavat tietyiltä osin liikkuvuuksien koordinointia. Liikkuvuusprosesseja kehitetään kumppanimaissa hyviksi todettujen käytäntöjen mukaan, sikäli kun sellaisia löytyy benchmarkattavaksi.

Hankkeessa Omnian kautta pääkaupunkiseudulle tulee kaksi hiusalan opiskelijaa ja yksi autoalan opiskelija myös kahdeksi kuukaudeksi Ranskasta, Italiasta ja Saksa. Omniasta hankkeessa on asiantuntijaopettajina hius- ja kauneusalalta Niina Guerra ja autoalalta autosähköasiantuntijaopettaja Antti Järvenpää. Elina Kollanus toimii hankkeen hallinnollisena projektipäällikkönä.

Tästä hankkeesta hyötyvät auto- ja hius- ja kauneusalojen opiskelijat sekä Omniassa että kumppaniorganisaatioissa. Samoin samojen alojen opettajat kaikista kumppanimaista pääsevät verkostoitumaan hankkeen ohjausryhmän kokouksissa ja vaihtamaan sekä parastamaan hyviä käytäntöjä sekä alansa opetuksessa että liikkuvuuksien koordinoinnissa.

Millainen hanke on?

Omnia on kumppanina Erasmus+ KA2- kehityshankkeessa, jota koordinoi Lyonin kauppakamari Ranskasta. Muita Eurooppalaisia kumppanimaita hankkeessa on Suomen ja Ranskan lisäksi Saksa ja Italia. Hankkeessa pyritään kartoittamaan oppisopimusopiskelijoiden mahdollisuutta osallistua kahden kuukauden mittaisille kansainvälisille työssäoppimisjaksoille kumppanimaissa. Hankkeen aloina ovat ajoneuvotekniikka ja hiusala. Hanke alkoi viime vuoden syksyllä ja jatkuu seuraavat kaksi vuotta. Tavoitteena on kartoittaa eri maiden opetussuunnitelmien yhteneväisyyksiä ja eroja, jotta työelämässä oppimisen jaksoista saadaan laadukkaita ja mielekkäitä.

Hankkeen jatkotavoitteena lähettää oppilaitosten Erasmus+ KA1 -liikkuvuushankkeen rahoilla eri kädentaitoaloilta valmistuvia opiskelijoita vaihtoon kumppaniorganisaatioiden kautta, mutta se on vasta hankkeen toissijainen tavoite.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.