Etäopetukseen: näin avaat Teams-istunnon opiskelijoiden kanssa

Reaaliaikainen etäopetus voi joskus olla ajankohtaista. Etäopetukseen soveltuu melkein mikä vaan teoriapainotteinen sisältö. Käytännön tehtäviä verkossa voi tehdä esim. kieliopinnoissa, ryhmätyötehtävissä yms. Näillä lyhyillä ohjeilla saat aloitettua Teams-lähetyksen yhdessä oppilaidesi kanssa.  Voit luoda Teams-alustan sähköpostisi tai suoraan Teamsin kautta. Tekstin lopussa kerrotaan vielä, miten voit liittää kutsun Teamsiin Wilma-viestiin. Muistathan, että:

  • Teams on Microsoftin O365 ympäristön ohjelma, joka toimii niin viestinnän, kommunikoinnin ja työskentelyn alustana. Teams yhdistää alleen kaikki O365 tuotteet.
  • Kokouksien ja palavereiden järjestäminen Teamssin kautta synkronoi ne samalla käyttäjän Outlook-kalenteriin. Käyttäminen on helppoa ja osallistujien aikataulut on helppo yhteensovittaa ajoitus-toiminnon avulla.

    Nämä ohjeet toimivat vain Omnian käyttäjätunnuksen omaavilla opettajilla ja oppijoilla. Mikäli teet kutsun Outlookin kautta, voit kutsua myös muita kuin omnialaisia toimijoita helposti. Lisää vain heidän sähköpostiosoitteensa. 

Vaikka ohjeen kuvat on tehty Outlookin työpöytäsovelluksella, saat samat toiminnot myös pilviversioissa, kun toimit soveltaen ohjetta.

Teams-kutsu sähköpostin kautta

1. Helpoiten voit aloittaa Teams-session Outlookin kalenterissa kutsumalla oppijat mukaan sessioon. Se tapahtuu niin, että avaat Outlookissa kalenterisi ja valitset Uusi kokous -kohdan. Täydennä tapaamisen perustiedot: Otsikko, aloitusaika ja päättymisaika sekä osallistujien sähköpostiosoitteet.

Mikäli käytät kalenterikutsua, niin voit kutsua myös Omnian ulkopuolisia oppijoita, vierailijoita mukaan.

2. Klikkaa seuraavaksi Teams-kokous -näppäintä. Saat automaattisen Teams-kokouslinkin tapahtumaasi. Voit kirjoittaa linkin yläpuolelle saateviestin. Lopuksi klikkaa Lähetä-näppäintä. Olet saanut kutsun lähetetyksi opiskelijoille sähköposteihin.

3. Etäopetus-session alkaessa klikkaa kalenterissasi tapahtumaa ja Teamsin neuvotteluikkuna avautuu. Klikkaa vielä Liity nyt. Näin voit alkaa keskustella muiden kanssa tai aloittaa oppitunnin. Mikäli et tarvitse kalvoja tai dioja, voit aloittaa istunnon suoraan. Ja päättää painamalla punaista luurin kuvaa, kun istunto on lopussa.

4. Mikäli haluat jakaa materiaalia sessiossa, Klikkaa tällöin laatikkoa, jossa on nuoli (kts. alla oleva kuva). Valitse sen jälkeen omalta koneelta sopiva tiedosto jaettavaksi.

Teams-kutsu opiskelijoiden yhteisen Teamsin kautta

Toimi eri tavoin, jos sinulla on jo Teams, jossa opiskelijat ovat.  Tällöin tee näin (kts. allaoleva kuva):

  1. Avaa Teamsissa Kalenteri ja klikkaa aikaa johon haluat ajoittaa kokouksen
  2. Täytä kalenterikutsun kentät (Otsikko (aihe), ajoitus (pvä + kellon aika), kanavat (mikä Teams, ketkä siellä?)
  3. Lähetä kutsu.

4. Kun kutsu on lähetetty ja opetuksen aika tulee, mene Teamsin kalenteriin ja klikkaa tapahtumaasi.

5. Klikkaa tapahtumassa Liity-painiketta. Toimi Teamsin kertomien ohjeiden mukaan ja pääset samaan tilaan kuin ylemmässä esimerkissä kohdassa 3. Voit jatkaa ohjeiden lukemista siitä.

Mikäli haluat lähettää Teams-linkin Wilmassa, voit poimia linkin kummasta tahansa yllä esitellystä tavasta luoda Teams-tapaaminen seuraavasti:

Mene hiirellä tekstin Join Microsoft Teams Meeting (suomeksi: Liity Microsoft Teams -kokoukseen) päälle. Paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse "Kopioi linkki". Tämän jälkeen mene vie kopioimasi linkki suoraan Wilmaan viestiin, jota olet laittamassa opiskelijoille.

Mikäli tarvitset tukea Omniassa etäopetuksen järjestämiseen olethan yhteydessä pedagogisiin päälliköihin, ithelp:iin tai lähimpään digiopettajaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.