Etäopetuksen ja -ohjauksen laatukriteerit

Omniassa opetus ja ohjaus perustuu uskoon siitä, että jokaisella on kyky ja halu oppia. Osaaminen ja motivaatio kehittyy vuorovaikutuksessa, tavoitteiden ollessa selkeitä sekä ohjauksen ollessa oikea-aikaista ja arvostavaa. Opiskelijan osallisuuden kokemus ja hyvinvointi lisääntyy tiedon laajetessa ja toimiessa yhteisön aktiivisena jäsenenä. Opetusta ja ohjausta toteutettaessa etänä, tulee varmistaa, että opiskelijan oikeus saada opetusta ja ohjausta toteutuu ja opetus-ja ohjaustoiminta on yhdenvertaista ja laadukasta. Nämä kriteerit on laadittu opetus-ja ohjaushenkilöstön sekä heidän esimiestensä työn tueksi.

Verkko-opiskelulla tarkoitetaan verkossa tapahtuvaa tai verkon välityksellä toteutuvaa paikkaan sitomatonta opiskelua ja oppimista. Verkko-opiskelussa opetus ja ohjaus tapahtuu jossakin Omnian verkkoympäristössä. Se voi toteutua vapaammin tai lukujärjestyksen mukaan.

Ohjattu itsenäinen opiskelu voi olla muuallakin kuin verkko-oppimisalustalla tapahtuvaa opiskelua ja oppimista. Ohjattu itsenäinen opiskelu voi tarkoittaa esim. opettajan oppijalle antamaa projektitehtävää, tehtäväpakettia, työn dokumentointia tai raportointia. Ohjatun itsenäisen opiskelun ohjaus tapahtuu Omnian verkkoympäristöissä tai muilla menetelmillä.

Etäopetuksen ja -ohjauksen laatukriteerit

  • Opiskelijalla on tiedossa opettajan yhteystiedot ja opettaja on esittäytynyt opiskelijalle.
  • Opiskelijalla on tiedossa oppimisen tavoitteet ja suoritusohjeet sekä arviointikriteerit ja milloin arviointi annetaan, jos arvioidaan.
  • Opiskelija tietää milloin ja millä välineillä ohjausta on saatavilla.
  • Opiskelijaa ohjataan monipuolisin ohjaus-ja arviointimenetelmin.
  • Opiskelija saa oikea-aikaista ja arvostavaa palautetta edetäkseen opinnoissa.
  • Opiskelija ei tunne olevansa yksin, vaan opettajan läsnäolo on vahvaa sekä verkko-oppimisessa sekä itsenäisessä oppimisessa.

Lisäksi

  • Opiskelija voi saada vertaispalautetta, rakentaa yhdessä tietoa tai keskustella muiden oppijoiden kanssa.
  • Opiskelija voi saada ohjausta ryhmässä tai yksilöllisesti.
  • Opiskelija voi verkossa saada lisäksi järjestelmästä automatisoitua välitöntä palautetta ja ohjausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.