Gaalat ja erilaiset juhlatilaisuudet oppimisympäristöinä

Tärkeintä on oikea asenne!

Omnian opiskelijoilla on jo viiden vuoden ajan ollut mahdollista osallistua erilaisiin suuriin juhlatilaisuuksiin tarjoilutehtävissä. Mm. Emma Gaala, UrheilugaalaPRO-Gaala, Jussi-Gaala ja Eduskunnan valtiopäivän avajaiset ovat tarjonneet opiskelijoille upeita mahdollisuuksia työelämässä oppimiseen. Erilaiset juhlatilaisuudet ovat hieno mahdollisuus opiskelijoillemme opiskella käytännön työtehtävissä.

Kaikki on saanut alkunsa siitä, kun Omnian opettaja Heikki Tuovinen teki keikkaa erilaisissa juhlatapahtumissa opettajan työn ohella. Tilaisuuksissa Heikille oli tullut idea siitä, että olisi hienoa saada opiskelijoita mukaan näihin tapahtumiin. Juteltuaan oman koulutuspäällikkönsä kanssa asiasta ideaa lähdettiin viemään käytäntöön. Viimeiset kolme vuotta tilaisuuksissa on ollut mukana myös opettaja Jaana Karvinen.

Tämän mahdollistaa opettajiemme aktiivisuus ja tiiviis yhteistyö työelämän kanssa. Opiskelijamme osallistuvat juhlatilaisuuksiin aina opettajan johdolla. Tärkeää tilaisuuksien toteutumisen onnistumisessa  on hyvä etukäteissuunnittelu. Heikki käy etukäteen keskustelua tilaisuuksien järjestäjien kanssa ja selvitää tilaisuuden soveltuvuuden opiskelijaryhmälle.  Opiskelijoille esitellään mahdollisuutta osallistua tapahtumiin. Opiskelijoiden osallistuminen juhlatilaisuuksiin on vapaaehtoista, koska opiskelijalla tulee olla vahva motivaatio ja innostus osallistua tällaiseen hiukan erilaiseen tapaan oppia asioita. Suurin osa opiskelijoista, jotka osallistuvat tapahtumiin ovat ravintola- ja catering-alan opiskelijoita. Myös matkailu- ja laboratorioalan opiskelijoita on ollut mukana. Tarjoilemassa ovat niin nuoret kuin aikuistekin.

Mitä tämä edellyttää opiskelijoilta ja opettajilta?

Kolme tärkeintä ovat: 1. ASENNE 2. ASENNE 3.ASENNE eli juhlatilaisuuksissa pärjää jos on oikeanlainen asenne työhön. Kukaan opiskelijoista ei ole yksin vaan porukalla heittäydytään uuteen, se on oppimista parhaimmillaan. Opettaja on tukemassa opiskelijoita koko ajan tilaisuuden ajan. Myös jokaisella opiskelijalla on tilaisuuden ajan työparina tarjoilija. Opettajien työtä helpottaa se, että tilaisuudesta ei heidän tarvitse ottaa kokonaisvastuuta. Opettajat avustavat tilaisuuden järjestäjiä tapahtuman toteuttamisessa.

Heikki ja Jaana kuvaavat näitä tapahtumia oman työn suolaksi. Ylpeänä voi seurata opiskelijoiden itseluottamuksen kasvua, onnistumisen iloa ja yhteishenkeä, missä onnistuneen tilaisuuden jälkeen yläfemmat viuhuvat ja tunnelma on katossa. Hienoa on myös se, kuinka tilaisuuksiin osallistuminen edistää opiskelijoiden työllistymistä. Rekrytointifirmat ja työntekijät nappavatkin hyvällä asenteella toimivia opiskelijoita töihin tilaisuuksissa.

Elämää Omniassa blogikirjoituksia Gaalatilaisuuksista

Opiskelijoiden oppiminen vauhdittui gaaloissa – myös rehtori mukana

Opiskelijat pääsivät työskentelemään gaalaillallis-tapahtumassa ammattilaisten ohjauksessa

Opettajat

Heikki Tuovinen, heikki.tuovinen@omnia.fi

Jaana Karvinen, jaana.karvinen@omnia.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.