h5p Interactive video (Interaktiivinen video)

h5p interactive video logo

Interaktiivinen video (Interactive Video)

Mitä tämä aktiviteetti tarjoaa?

Tämä aktiviteetti tarjoaa sinulle mahdollisuuden tehdä opetusvideon, joka kyselee opiskelijalta vastauksia asioihin, joita he juuri seuraavat. Käytännössä tarvitset videon (voit kuvata itse tai ottaa valmiin – tarkista tällöin tekijänoikeus) ja idean, mitä haluat kysyä videon pohjalta. Voit lisätä videon eri kohtiin esim. tarkentavia kuvaustekstejä ja kuvia, linkkejä ja ponnahduskysymyksiä.

Miksi se on hyödyllinen opetuksessa?

Tämän avulla voi tehdä luentovideotallenteista interaktiivisia. Opiskelija ei väsähdä niin paljon, jos välillä tulee kysymys aiheesta, josta olet juuri puhunut. Myös dokumentteihin, oman alan YouTube-mainosvideoihin yms. videoihin voit tehdä kysymyksiä ja tarkentavia kohtia. Muista tällöin kysyä materiaalin tuottajalta lupa videon käyttöön opetuksessa.

Voiko tämän aktiviteetin avulla seurata suoritusten tuloksia?

Ei voi. Yleisesti tehtävän voi kuitenkin lisätä suoritusten seurantaan, jolloin voidaan määritellä, että tehtävän pitää olla oikein, jotta se laitetaan hyväksytyksi suoritusten seurannassa.

Miten luon tämän aktiviteetin?

Voit tutustua tarkempiin englanninkielisiin ohjeisiin täällä.

Lyhyesti tarvitset seuraavaa:

 1. Mieti aihe: mitä haluat opiskelijoiden treenaavan
 2. Valitse Moodlessa aktiviteetiksi H5P
 3. Anna kuvaus, mitä tehtävässä on tarkoitus tehdä
 4. Valitse sisältötyyppi: Interactive Video. Voit hakea sanalla ylhäältä.

valitse editorista millaisen tehtävän haluat tehdä

 1. Sinulla on kolme askelta (step 1, step 2, step 3). Ensimmäinen on videon lataus, toinen lisää toiminto videoon (näitä voi tehdä monta) ja kolmas on yhteenveto videon tehtävistä (eli kokonaispistemäärä).
 2. Tee ensin Step 1. Lisää video, voit myös laittaa lisätietoja oman valintasi mukaan.
 3. Valitse sitten Step 2. Etsi videosta kohta, johon haluat kysymyksen/tietolaatikon/linkin tms. Valitse yläpalkista sopiva. Kuvassa on valittu Single Choice Set, eli seitsemäs merkki vasemmalta.asettele kysymys kuvan päälle
 4. Pääset muokkaamaan kysymyksen asetuksia. Kerro haluatko Painike-nappulan vai mennäänkö suoraan Pop-up-ikkunaan. Sen jälkeen lisätään teksti painikkeelle ja tehdään kysymys valmiiksi. Tässä harjoitustehtävässä on kysymyksenä: Mikä eläin?

Vaihtoehtoina on Hevonen ja Koira.  Tämän jälkeen on tehty vielä lisäkysymys: Mitä eläin tekee? Juoksee ja Seisoo. Muista, että aina ensimmäinen vaihtoehto on oikein. Interaktiivisen videon pyöriessä tehtävän vaihtoehdot vaihtavat paikkaa satunnaisesti. Kun olet tehnyt tarpeeksi monta kysymystä putkeen samasta kohdasta, valitse Done. Voit vielä asetella kysymystä videon päälle sopivaan kohtaan, jos valitsit painikkeen.

valitse haluatko pop-up-ikkunan vai kysymyksen suoraan tehtävään

 1. Toista kohdat 7.-8. tarpeeksi monta kertaa. Mallivideoon on tehty 5 tehtävää ja viimeinen violetti ympyrä on yhteenvedon paikka.
 2. Valitse viimeiseksi Step 3. Lopuksi tehdään viimeinen kysymys (väittämä). Ja määritellään palauteprosentit ja -lauseet.kuinka luot tehtävän interaktiiviseen videoon
 3. Lopuksi paina tallenna ja näytä.
 4. Tarkista, että video toimii kuten halusit.lopullinen tulos (video ja tehtävä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.