h5p Multiple Choice (Monivalinta)

Monivalinta (Multiple choice)

Mitä tämä aktiviteetti tarjoaa?

Voit tehdä tämän aktiviteetin avulla tehtävän, jossa vastauksena on vähintään yksi ja mieluummin enemmän oikeita vaihtoehtoja. Voit laittaa tehtävään joko yhden tai monta monivalintakysymystä. Yleensä tällaisen tehtävän avulla testataan oppijan tietämystä aiheesta. Se sopii joko alkukartoitukseen tai kertaukseen (”oletko ymmärtänyt oppimasi?”). Voit liittää monivalintakysymyksen myös kysymyssetteihin (h5p Question sets), interaktiivisiin videoihin (h5p Interactive video) tai esityksiin (h5p Presentation). Kun osaat tehdä yhdellä tavalla, voit käyttää näitä taitoja muissa h5p-muodoissa.

Miksi se on hyödyllinen opetuksessa?

Monivalinta sopii erityisesti tehokkaaseen arviointiin. Oikea vastaus annetaan heti suorituksen jälkeen. Voit myös liittää vastaukseen selityksen, miksi vastaus on oikein. Monivalinnan avulla testataan tarkkoja tietoja. Voidaan esimerkiksi kysyä, mitä välineitä tarvitaan jonkin työtehtävän tekemiseen tai mitkä asiat liittyvät johonkin toiseen asiaan.

Voiko tämän aktiviteetin avulla seurata suoritusten tuloksia?

Ei voi, vain opiskelija näkee oman suoriutumisensa heti tehtävän jälkeen. Yleisesti tehtävän voi kuitenkin lisätä suoritusten seurantaan, jolloin voidaan määritellä, että tehtävän pitää olla oikein, jotta se laitetaan hyväksytyksi suoritusten seurannassa.

Miten luon tämän aktiviteetin?

Tarkat englanninkieliset ohjeet ovat luettavissa täältä.

 1. Mieti aihe
 2. Valitse Moodlessa aktiviteetiksi H5P
 3. Anna kuvaus, mitä tehtävässä on tarkoitus tehdä
 4. Valitse sisältötyyppi: Multiple Choice. Voit hakea sanalla ylhäältä (kts. kuva)
 5. Täytä lomake tiedoilla. Tarvitset seuraavat asiat:
 • Otsikon (esim. Harjoitus 1: Historiakysymys)
 • Kysymyksen (esim. Mitkä valtiot kuuluivat akselivaltoihin 2. maailman sodan aikana?)
 • Vaihtoehdot (esim. Englanti, Italia, Saksa, Yhdysvallat…) ja rastin oikeisiin vaihtoehtoihin (ruutu ”Oikein”-kohdassa)
 • Lopuksi laita Palaute-kohtaan prosentit, joilla haluat, että vastaus on oikein. Esim. 0-90 % voi olla yritä vielä uudelleen ja 91-100% hyvin tehty.
 • Lisäksi voit liittää kuvan tai videon sekä lisätä jokaiseen vaihtoehtoon vihjeen, jonka avulla tehtävää voi ratkaista, muttei nämä ole pakollisia.
 1. Lopuksi paina tallenna ja näytä.
 2. Testaa monivalintaasi, miltä se näyttää.
 3. Huomaat, että monivalinnoissa vääristä vastauksista saa miinuspisteitä. Se kannattaa kirjoittaa kuvaukseen oppijoille tiedoksi.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.