iPad perusteet

iPad on Applen tablettilaite, jolla voit tehdä monet työt mobiilisti. Tämä artikkeli on tarkoitettu sinulle, jolla on iPad Omniasta – esimerkiksi toistaiseksi omaan työkäyttöön tai pilottiprojektin tai kirjaston kautta.

Tällä sivulla on kolme osiota: Käyttöönotto, Ylläpito, ja Nollaus. Jos et löydä vastausta asiaasi/pulmaasi täältä, ota yhteyttä digitukeen!

Käyttöönotto

Tervetuloa käyttämään iPadiä tai iPhonea! Tästä saat vinkkejä ja apua miten otat laitteesi käyttöön. Katso alta ne videot, jotka palvelevat sinua.

Ihan aluksi kannattaa varmistaa seuraavat asiat:

  1. Vaihda laitteen nimi:

2. Yhdistä Omnia_vierailija verkkoon:

3. Aseta pääsykoodi:

4. Aseta rajoituskoodi:

5. Päivitä ohjelmisto:

6. Liity Meraki MDM palveluun:

7. Lisää Omnia-sähköpostitili:

8. Vaihda sähköpostisi allekirjoitus:

9. Aseta oletus vastausviestit (Vain iPhone)

Ylläpito

Yhtä tärkeää kuin käyttöönoton alkutoimet, on se että pidät sen hyvässä kunnossa. Seuraavassa esityksessä on monta hyödyllistä vinkkiä.

Varmuuskopionti

Kuten yllä olevassa esityksessä opastettiin, kannataa varmuuskopioida oma laite (Omnian iPadit: tämä toimii vain jos sinulla on henkilökohtainen laite, ei projekti- tai kirjasto-iPad).

Ohje: iPadin kuvien ja videoiden kopiointiin/siirtämiseen kamerarullasta PC:lle

Nollaus / palautus

Silloin kun aika palauttaa tai luovuttaa iPad toiselle käyttäjälle, kannattaa nollata laite ennen palautusta. (Tämä toimi vain jos sinulla on henkilökohtainen laite, ei projekti- tai kirjasto-iPad). Palauta laitteesi aina Pete Stockleyn kautta, niin että inventaario ja vastullinen henkilö on ajan tasalla.

Huomaa, että kun nollaat laitteesi, kaikki tieto, asetukset ja dokumentit häviävät laitteesta. Eli on tärkeää, että siirrät ennen nollausta kuvat, video ja muut dokumentit laitteelta esimerkiksi pilvipalveluun kuten Google Drive tai OneDrive.

Nollauksen jälkeen voit palauttaa laitteen Pete Stockleylle. Näin varmistat, että Omnian laiteinventaario on ajan tasalla ja että päivitetään tieto siitä, kuka on vastuussa laitteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.