Kahoot lisää pelillisyyttä oppimiseen

Kahoot! on kätevä monivalintakysymyksiin perustuva tietovisa, jolla oppimiseen voi tuoda pelillistä koukuttavuutta.

Kahootissa laadit kyselyitä, joihin vastataan nopeatempoisena kisana älylaitteilla tai tietokoneilla. Kysely näkyy yhteisesti katseltavalla ruudulla (dataprojektori tai etäkokouksen ruudunjako). Osallistujat lähettävät vastauksensa omalla (yleensä mobiili-) laitteella. Oikeasta vastauksesta saa pisteitä ja pisteitä tulee sitä enemmän mitä nopeammin oppilas on vastannut. Kahoot myös näyttää "väliaikatilanteen" jokaisen kysymyksen jälkeen.

Opettaja tai opiskelija, joka luo kyselyn toisille, luo käyttäjätunnuksen päästäkseen luomaan kyselyjä. Niihin osallistuvien opiskelijoiden ei tarvitse tehdä tunnuksia, vaan he kirjautuvat ns. pin-koodilla opettajan kyselyyn. Katso ohjeet it.omnia.fi -sivustolla.

Kahootissa on myös muitakin kyselymuotoja kuin yllä kuvattu Quiz-tietovisa.

UUTTA 3/2020: Kahoot on kehittänyt palvelua etäoppimisen tarpeisiin. Esimerkiksi Challenge mode sopii työskentelyyn omassa tahdissa. Lue lisää sivulta Kahoot distance learning.

Ominaisuudet

 • Palvelun kotisivu: kahoot.com
 • Käyttäjätilin tyypit: maksuton oppilaitoskäytössä (käytä oppilaitoksen sähköpostiosoitetta rekisteröitymiseen)
 • Tallennustila: rajaton
 • Sisällön hallinta ja julkisuus: yksityinen/julkinen
 • Mobiili: kyselyiden luominen helpointa tietokoneella, pelaaminen mobiililaitteella
 • Creative Commons -lisensiointi: ei tue CC-lisensiointia
 • GDPR: ei tietoa. Katso lisää Kahootin käyttöehdot.
 • Palvelun ohjesivu: it.omnia.fi
 • Esimerkki: InnoKahoot
 • Osaamismerkki: OppiminenOnline.com > Hae > Pelillisyys

5 thoughts on “Kahoot lisää pelillisyyttä oppimiseen

 1. Tarja Patama says:

  Hei! Näin etäopiskelussa olisi kätevää jos kahoot -pelaaja näkisi omalta padiltään myös kysymyksen ja vastausvaihtoehdot. Voisivat pelata luomiamme pelejä omaan tahtiin kotonaan. Onko tämä mahdollista? Demopeleissä on…

 2. Esko Lius says:

  Hei Tarja. Kahootilla on paljon uusia ohjeita ja vinkkejä etäoppimiseen. Etusivulta löytyy tämä alasivu https://kahoot.com/schools/distance-learning/, jolla on vinkkejä eri tavoin toteutettaviin Kahooteihin.

  Kahootin perusidea on samanaikainen läsnäolo, enkä ole huomannut että olisi pelattavissa omaan tahtiin. Selvittelen tuota vielä lisää. Muutkin sivun lukijat voivat tähän kysymykseen kommentoida. (kommentit moderoidaan eli tulevat sivulle vasta sivuston ylläpitäjien tarkistuksen jälkeen)
  Esko

 3. Eveliina says:

  Olen käyttänyt pitkään Kahoottia ja aina tekemäni kilpailut ovat tulleet My kahoot sivulle. Nyt 13.4.2020 tekemäni kilpailut menivät LUONNOS sivulle. Liittyykö tähän jokin, montako kilpailua ilmaiseksi voi tehdä vai mistä mahtaa olla kyse? Ehdottaa koko ajan päivitystä ja se tarkoittaa sitä että tilaan maksullisen version.

  • Elise Nyyssönen says:

   Hei!
   Voisi olla kaksi vaihtoehtoa, mistä kyseinen asia johtuu:
   1) olet kahootia luodessasi painanut Exit eikä Done, ja tällöin se menee drafteihin.
   2) Olet lisännyt kysymyksiin premium-ominaisuuksia, jolloin sen voi lisätä vain drafteihin ja kahootin saa käyttöön vasta kun aktivoi premiumin.

   Toivottavasti jompikumpi näistä auttaa eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.