Kohti sopivaa opiskelupaikkaa -infografiikka työvälineeksi opinto-ohjaukseen

Kohti sopivaa opiskelupaikkaa -infografiikka esittelee suomalaisen koulutusjärjestelmän pelkistetyn selkeästi visuaalisuutta hyödyntäen suomeksi ja englanniksi. Sen avulla voi käsitellä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Missä vaiheessa ja miten eri oppilaitoksiin voi hakeutua?
  • Millaista opiskelu eri oppilaitoksissa on?
  • Millaisiin ammatteihin eri oppilaitoksista voi valmistua?

Infografiikka soveltuu sekä yksilö- että ryhmänohjaukseen. Se edellyttää asiantuntevaa ohjausta ja toimii parhaiten, kun neljää oppilaitosta vertaillaan rinnakkain.

Ohjeet sisältävät myös ideoita, miten infografiikkaa voi käyttää toiminnallisesti ja osallistujien omaa ajattelua aktivoiden. Vuoden 2021 aikana CONNEXT-hankkeen nettisivuilla julkaistaan tehtäväideoita, miten infografiikkaa voi käsitellä pelillisesti.

Kohti sopivaa opiskelupaikkaa -infografiikan ohjeineen voi tulostaa netistä suomeksi ja englanniksi  (suositellaan A3-kokoa).

Infografiikka on tuotettu osana CONNEXT for inclusion -hanketta (ESR 2018-21), jonka kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset nuoret, heidän vanhempansa ja nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset. Hankkeessa kehitetään erilaisia ohjauksen välineitä sekä pelillistä, liikunnallista ja toiminnallista pedagogiikkaa, jolla tuetaan oikean opintopolun löytymistä ja opintoihin sitoutumista.

Omnia kohdistaa hankkeen toimenpiteet ammatillisen koulutuksen valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja Omniassa antaa Jaanamari Torniainen (etunimi.sukunimi@omnia.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.