Makerspace 2020

Makerspace avaa taas ovet kaikille 7.1.


Vuosi 2020 tuo niin montakin uutta – laitteistoa, tapahtumaa sekä uuden vision. Listalta löytyy ”Tech Meetup” tapahtumia – mitkä voivat olla monellekin epäselviä, mutta tarkoitus ”Tech Meetup”:ssa on sama kuten työpajoissakin. Sen sijaan, että hakataan kiveen joku tietty pidempi työpaja, järjestetään lyhyempiä työpajoja (Tech Meetup) melkein joka tiistaina.
Meetupit ovat lyhyitä, n. 2 tuntia, mutta tarpeeksi pitkiä, että perus asiat tulisivat selväksi. Työpajan jälkeen saa jatkaa kokeilua. Osallistua saa kaikki!

Ensimmäinen Tech Meetup on vinyylitulostusksesta (VersaStudio BN-20) – mahdollisuus tulostaa nättejä tarroja, painata logoja kankaalle sekä tutustua Adobe Illustratoriin. Eli, t-paidat, reput jms mukaan!

Uusista laitteista löytyy vinyylitulostin BN-20, laserleikkuri Epilog Helix 24, HP Sprout 3D skanneri ja Studio tarvikkeet.

STUDIO

Ne jotka ovat käyneet Makerspacessa aikaisemmin, ovat varmasti huomanneet isoa lasitettua huonetta – sinne on tarkoitus rakentaa Podcast/valokuvaus studio. Valot, mikit, jalustat on jo hankittu, mutta tila itse ei ole vielä valmis. Ensimmäinen Podcast on tarkoitus nauhoittaa 21.1.2020 – Esko Lius, Leigh Ewin ja Siim Saar kanssa. Info studion setup:sta tulee STUDIO valikkoon heti kun olemme tehneet ensimmäiset testaukset.

Videot Podcastista löydät TÄSTÄ .

Studio tila tekee mahdolliseksi käydä itse nauhoittamassa, vaikka opetusvideoita – hyvä valoistus ja ääni on laadukkaan videon pakollinen osa! Tilaan saa ottaa käyttöön myös pidemmäksi ajaksi, jos sinulla olisi joku projekti työn alla, mitä et pysty päivässä tai kahdessa saada valmiiksi. PC:een saa asentaa oma editoimis- softan!

HELIX 24

Isoin laite mikä saapui Makerspaceen on Helix 24 laserleikkuri, millä pystyt kaivertaa useampaa kappaletta kerrallaan, leikkaa paksumpia materiaaleja, vaikka 6mm vaneria. Ensimmäinen workshop tulee heti, kun olemme saaneet myös materiaalit toimitettua.

TULE, KOKEILE JA OSALLISTU!
Ma – Pe klo 10 – 16

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *