Tapahtumat

SYYSKUU 11.-12.9.

Koodaa ja pelasta planeetta! Reboot The Earth -tapahtumassa suunnitellaan yhdessä ohjelmisto/app, joka tarjoaa ratkaisuja ilmastokriisin ongelmiin.

Read more in English here.

SYYSKUU 16.9.

Omnia Makerspace järjestää Lego Mindstorms -robottien koodauspajan ja robottien judokisan 16.9. Halukkaat pajaan osallistuvat voivat lähettää hakemuksen Suomen Robot Uprising -kisaan.

Robot Uprising -tapahtuma järjestetään 11.-13.10. Helsingissä. Se haastaa joukkueet rakentamaan robotin, joka pystyy ratkaisemaan useita haasteita yhdellä ajolla. Haasteet vaihtelevat polkujen etsimisestä esineiden kuljettamiseen ja esteiden välttämiseen tietokonenäkön avulla.

Osallistujien robotit taistelevat tiensä läpi sokkelossa olevien turvajärjestelmien ja automatisoitujen koneiden ohi päästäkseen Dvergarin Monolith-supertietokoneeseen.

Read more about Robot Uprising in English here.

LOKAKUU 3.10.

Tutustutaan Tramigo Oy:n seurantalaitteisiin, niiden toimintaan ja harjoitellaan PCB:n kokoonpanoa.

LOKAKUU 7.-11.10.

AI-pajassa opit mitä tekoäly on: perehdytään tekoälyn peruskäsitteisiin, teoriaan ja käytännön sovelluksiin toiminnallisesti ja käytännönläheisesti.

Oppimisessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia työskentelytapoja. Keskeisessä osassa ovat myös muun muassa yritysvierailu(t), asiantuntijaluennot ja työpajat, joissa tekoälysovellusta yhdessä ohjelmoidaan.

MARRASKUU 7.11.

  • Mitä on IoT (internet of things)?
  • IoT-järjestelmien osa-alueet
  • Erilaisia IoT-arkkitehtuureja ja caseja

Ohjelma päivittyy myöhemmin.

MARRASKUU 12.-13.11.

Amis Game Jam on kahden päivän tapahtuma, jossa tehdään peli tai ainakin sen prototyyppi. Pelejä tehdään pienissä tiimeissä. Tapahtuma on tarkoitettu ammatillisille opiskelijoille, eikä aiempaa osaamista koodaamisesta välttämättä tarvita.

Kyse ei ole kilpailusta, vaan ajatus on kokeilla pelien tekemistä yhdessä. Tarjolla pitsaa ja pepsiä, tai kokista 🙂