Mikä on Oppiva Omnia?

Tervetuloa Oppiva Omnia -sivustolle. Tämä sivusto on kokoelma pedagogiikkaa käsitteleviä artikkeita, joiden tehtävänä on tukea opettajaa työssään. Muutamia artikkeleista on osoitettu myös opiskelijoille, jotta heidän oppimisensa onnistuisi luontevammin Omnian verkkoympäristöissä.

Oppiva Omnia -sivusto jakaa juttuja oppimisen arjesta ja uuden löytämisestä

Tavoitteena on luoda kattava hyvien käytäntöjen tietopankki Omnian oppimistoteutusten ympärille. Näitä toteutuksia ovat:

Oppimista voi siis tapahtua eri muodoissa, paikoissa ja oppimisympäristöissä. Lisäksi löydät sivustolta uudistuvaa opettajuutta, ohjausta sekä kansainvälistymistä koskevaa materiaalia. Pikaisesti pääset myös pedapodcastin pariin tai lukupiiriin, jossa ehdotetaan uusia kirjoja luettavaksi. Lukupiirin kantavana voimana ovat lukijat – eli vaikkapa sinä omnialainen. Mikäli olet kiinnostunut digiasioista, voivat uudet teknologiat avata sinulle uusia maailmoja.

Ohjeille on oma kategoriansa, ja sieltä löydät mm. verkko-oppimista tukevaa materiaalia. Osa ohjeista on luotu Omnian digitaalisen oppimaiseman avuksi, kuvaamaan välineitä, joilla opettaminen ja oppiminen sujuu! Digitaalisen oppimaiseman lisäksi olemassa on myös hankemaisema, jossa kerrotaan Omniassa meneillään olevat hankkeet ja niiden kategoriat.

Oppiva Omnia on kirjoittajiensa näköinen

Jokainen omnialainen on sisällöntuottaja ja mainioita opetukseen ja oppimiseen liittyviä käytäntöjä on talo täynnä. Jokainen opettaja, ohjaaja ja muu henkilökunnan jäsen on tervetullut kirjoittamaan artikkelin tai useampia Oppivaan. Olemme laatineet ohjeen artikkelien kirjoittamiseen Oppivaan.  Mikäli kirjoittajana et koe vielä olevasi valmis, mutta jutun aihe löytyisi sinulta – ole silti meihin yhteydessä hoidetaan yhdessä juttu Oppivaan.

Oppivan päätoimittajina toimivat pedagogiset päälliköt Katja ja Taru.  Meiltä voit kysyä lisätietoa Oppivaan liittyen sekä antaa palautetta ja kehittämisehdotuksia sivustosta. Ole rohkeasti yhteydessä!

Pedaterveisin Katja & Taru

katja.osterberg(at)omnia.fi, 040-126 4863

ja

taru.kekkonen(at)omnia.fi, 040-126 4916

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.