Minun VR Talvi

Talvella, minulle se olisi tyhmä että HTC Vive jäisi käyttämättä toimistossa ja jos en otti mahdollisuus tutustua se laite, Steam-ympäristö sekä tarjolla olevat kokemukset. Tässä on mitä opin:

Steam VR

Steam VR:n asetukset  tarjoa mahdollisuus kustomoi sinun VR kokemus kuin ”chaperone” aidan ja pelialueen väri, tausta ympäristö kun olet Steam valikossa ja oletus ohjain sekä sensorin ulkonäkö. Lopuksi, päätin käyttää Star Trekin holodeck tausta, Aperture Science ohjaimet sekä Companion Cube sensorit.

Job Simulator

Se mitä oli pelattu entinen joka perhe jäsenellä. Job Simulator vie sinut tulevaisuuden jossa olet ainoa ihminen robotti-halittu maailmassa ja sinun tehtävä on näyttää millaista oli olla töissä 2000-luvussa.

Työpaikka aluet ovat toimisto-kopissa, keittiössä, kioski-tiskin takana tai autokorjaamossa. Joka aluella sinulla on noin 15 eri tehtävät suorittaa.

Peli on erittäin hauskaa, ja komedia on erittäin hyvää. Se ympäristö on erittäin värillinen ja helppoa navigoi. Se mitä pystyt nosta, kääntää, yms on muutu väri kun sinun virtuaali-käsi on lähellä. Usein monta laitteet ovat sama paikassa ja säädin tai kytkin tuo tarvittu laite esiin.

Tämä on erittäin hyvä esimerkki miten työ ympäristö voisi olla hauska ja tarjoa monta kokemukset pienessä tilassa. Job Simulator herää kysymys, onko ympäristö pakko olla realistinen hyötyä sen?

Tilt Brush

Googlen tekemä VR piirtäminen ympäristö jossa pystyt luoda 3D piirokset. Aloita tyhjä ”kangaksella” tai aloittaa planeettella, vaatetus-nukella tai patsan-korekella. Voitte myös tuo oma 3D mallit siihen jos sinulla on niitä PC:lla (.obj, .mtl + .png pakettina).

Yksi ohjain toimi harjana ja toisen kuin valikko. Valikossa on:

  • väripaletti josta löydät miljoona värejä
  • yli 30 eri harjat
  • asetukset kuin peilaus, kumi, ruutukaapaus-kamera ja paljon muuta

Sinun piirrokset voi olla tallennettu ja lähetetty toiselle tai myös julkaistu ja jos Google huomaa sinut, ehkä sinun työ tule lisätty ”Highlights” kokoelmaan!

Tämä on erittäin helppoa tapa suunnitella vaateet, puu tai metalli esineet, tilat, ihan mitä vaan!

BigScreen Beta

Tämä sovellus tarjoa sinulle muutama eri ympäristöt jossa voit tuoda sinun PC:n näyttö näkyviin. Siellä, voitte käytä ohjain kuin hiirin osoitin ja käyttää kaikki muut PC:lla olevat sovellukset kuin internet-selain, sähköposti, jne. Voitte asettaa näyttö ihan missä vaan haluat sekä niin pieni tai iso kuin haluat.

Huono puoli on että virtuaali näppäimistö on erittäin vaikka käyttää. Voitte käyttää fyysinen näppäimistö jos osaat touchtypeta.

Tämä on hyödyllinen tapa tee yleiset työtehtävät ilman lähtemässä VR-maailmasta (jos tämä on hyvä tai huono asia riippuu miten kauan kestät olla VR:ssa).

Google Earth VR

 

Samalla kuin mitä on jo tuttu mutta nyt voitte oikeasti upottaa Googlen sateliitinkuvakseen! Tämä sovellus tarjoa lähes koko maailma sinulle lentää yli ja siellä missä tuettu, voitte myös seisoo rakennuksen vieressä. Älä odota että samanlainen kokemus kuin StreetView, vaan sateliitinkuvasta muodostu ”ymmärrys” miten korkea rakennukset, puut ja tieliikenne ovat.

Valitettavasti ei ole mahdollinen lisää osoite ja olla vietti suora siihen mutta kun sinä manuaalisesti raahata maapallo oikea paikkaan, voitte zoomata tärkeämpi kohtaan ja tallenna näkökulma suosikiksi että palauttaminen on helppoa myöhemmin.

Muistakaa aseta ”Allow human scale” päällä että voitte liikkuu myös tien korkeudella.

ModBox

Modbox tarjoa sinulle mahdollisuus rakentaa oma virtuaali ympäristöt. Satoja eri objektit kuin seinät, ovet, kaapit, tuolit ja myös perus muodot (kuutio, pallo, yms) ovat saatavilla ja kaikki niiden leveys, korkeus, materiaali ja muut ominaisuudet voi olla kustomoitu omaksi.

Myöskin eri interaktiiviset objektit kuin pallot, aseet ja paljon muuta. Olisi mahdollinen luoda kokonaan oma ympäristö ja objektit mutta olla valmis hyväksy että et saa ihan mitä haluat. Jos Alvar Aalton kolmi-jalka tuoli olisi haluttu, sinun täytyy rakentaa sen itse tai käyttää joku olemassa vaihtoehto. Interaaktivisuus kuin kytkimet ovat myös mahdollinen mutta en saanut ne toimimaan vielä. Enemmän aika tuki sivulla on tarvittu!

Tämä sovellus kannata tarkistaa jos siinä pystyt luoda oma oppiminen- tai opetus- kokemukset.

Modbox tuki / tutoriaalit

Ikea VR experience

Mitäpäs parempi tapa tutustua millaista olisi uudessa Ikea keittiössä kuin olemassa uudessa Ikea keittiössä.. Näin Ikea varmisti mieti myös kun tämä sovellus tarjoa photorealistinen kokemus interaktio keittiövälineillä kuin kaapit, uuni ja paistinpannu (jossa paistat toki, Ikea lihapullat). Ei ole paljon tekemä kokemuksessa mutta tule erittäin helppoa vastaa ”haluanko osta tämä keittiö”. Kiva ominaisuus oli vaihda näkökulma oma pituulta (175cm) lasten pituukseen (n. 100cm) ja edes kissän pituukseen (n. 30cm) selvitä millaista keittiö olisi heille.

Erittäin mahtava myynti-kokemus. Odotan innoisesti nähdä miten Ikea laajentaa tämä sovellus kuuluu olohuone, kylpyhuone jne.

VR Museum of fine art

Tämä sovellus tarjoa yksinkertainen virtuaali museo missä löydät erillaista kuuluisia taideteokset kuin Patsat ja maalaukset. Lähesty taideteokseen ja saat lisää tietoa esineestä.

Erittäin hyvä tapa esittää esimerkiksi opiskelijoiden lopputyöt. Ainakin kun Omniassa on monta mahtava puu, metalli, vaate, läsi sekä 2D graafikko työt tehty. Näin koulu voi jatkuvasti esittää ylpeästi heidän opiskelijoiden tehty teokset ja samalla hieno markkinointi työkalu opiskelijoille hyötyä työnhaussa.

AltSpace VR

AltSpace tuo sosiaaliset ympäristöt VR tekniikkaan. Vaikka sinulla olisi käytössä HTC Vive, Oculus Rift tai Galaxy Gear VR, edes pelkää Windows tai Mac näytöllä, kaikki pääsevät osallistuu eri aktiviteettiin. Maalaus, korttipelit, YouTube videon katsominen, air-hockey tai kokous jos on interaktiivinen internet-selain on mahdollinen.

Koko kokemus pyörii tunnuksella jolla pysty luo avatar ja olla löydettävissä ystäville. Puhetta on tuettu että voit keskustele vapaasti muille jotka ovat samassa tilassa.

Tosi kiva tapa luo virtuaali kokous mutta alustan tarkoitus on enemmän pitää hauska kuin tee töitä. Kirjoittaminen VR:ssa on hankala joka hidastaa chattailu tai URL-osoiten syöttäminen. Jos aikataulu ole kovin kiire ja ehdit keskustele asioista rauhallisesti, AltSpace VR on kiva tapa olla työkollegien kanssa jotka ovat liian kaukana pois sinulta nähdä kasvokkain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.