Planner

Planner yleisesti

Planner on Omnian Pilveen eli Office 365:een kuuluva tehtävänhallinnan ja -suunnittelun työkalu. Tätä voi käyttää opetuksessa esimerkiksi HOKS-seurantaan tai muuhun vastaavaan yhteistyössä opiskelijan kanssa. Tästä edempänä myös esimerkki.

Jos Trello on tuttu, niin on helppo ymmärtää miten Planner työkaluna toimii. Ero Trelloon on se, että se toimii Omnian tunnuksilla ja työskentelyä varten ei tarvitse luoda uusia tunnuksia. Näkymät ja muutamat toiminnot ovat toki erilaisia, mutta tämä on täysin luonnollista, kun kysymyksessä on eri palvelun tuottajat.

Taulukossa alla on lisää tietoa eroista.

TOIMINTO PLANNERISSA TRELLOSSA
Kirjautuminen: Liitetty Omnian tunnukselle. Luo oma tunnus. Ei päivittää Omnia tunnuksen kanssa.
Maks. käyttäjät per suunnitelma: Rajaton. 10.
Käyttäjät saa olla Omnian ulkopuolelta: Ei saa (1 kankea prosessi olemassa mahdollistaa sen). Saa.
Maks, liitteet per tehtävä: 8 Rajaton.
Maks. liite koko: Rajaton 10MB.
Liitteet monistaa kun monistat suunnitelma: Ei monistaa. Monistaa.

Yleisnäkymä

Planner tarjoa virtuaalisen taulun, jossa on sarakkeita ja niitä kutsutaan säilöiksi. Yleensä nämä ovat nimetty "tehtävä", "työn alla" ja "tehty", mutta Planner nämä on mahdollista nimetä uudelleen esim. käyttäjänimen, aiheen tai tavoitteen mukaan. Tehtävien tilannetta voi seurata myös muilla tavoilla, kuin missä säiliössä tehtävä sijaitsee.

MS Planner on kätevä työkalu, kun haluat seurataa miten opiskelijat suorittavat opintojaan tai tehtäviään, kun tehtävät eivät ole yhdessä palvelussa (kuten Moodlessa jossa on oma seuranta työkalu) tai missä tehtävät vaativat toimimista useammassa vaiheessa tai opiskeluympäristössä, kuten projektityöt, työpaikalla tapahtuva oppiminen tai halutaan seurata esimerkiksi kaikkien YTO-aineiden etenemistä.

Yleisnäkymässä Säilö näkyy päänäkymässä ja tämä opetuksessa voi olla asia kokonaisuus, opintojen osa, tutkinnon osa tai muu isompi kokonaisuus. Tehtävät voi määritellä kunkin kokonaisuuden alle.

Ylhäällä nähdään navigointi mahdollisuudet eri näkymiin, päästään käsittelemään tiedostoja (ei suositella, jos käytössä Teams), Jäsenet, joita tämä suunnitelma koksee ja erilaisia suodattimia näkymän hallintaan.

Yksinkertaisimmillaan esimerkiksi säilöt voivat olla tutkinnon osia ja tehtävät ovat tutkinnon osan osa-kokonaisuuksia. Tehtävien sisällä voit määritellä tehtävään useamman suoritettavan osan (Tarkistuslista) ja siten määritellä opiskelijalle koko tutkinnon. Yksittäisessä opinnossa käytettäessä esimerkiksi matematiikassa säilöt voivat olla aihepiirejä (Peruslaskutoimitukset) ja tehtävät aihepiirin eri tehtävätyyppejä (esim. potenssit) ja tehtävien sisällä tarkistuslistassa tehtävätyypin eri ominaisuuksia (esim. potenssin potenssi, kymmenpotenssi, negatiivinen potenssi).

Tehtävät Plannerissa

Tehtävä ja sen sisältö näyttää alla olevan kuvan mukaiseta. Tehtävässä voi olla enemmän tai vähemmän tietoa, joiden avulla voi helpottaa ymmärtämään tehtävän tavoitteet, kuten eräpäivä, kenelle tehtävä on, mikä on tehtävän tilanne, tehtävän kuvaus, edistymisen seuranta ja kommentit (esimerkiksi opettajan ja opiskelijan keskustelua varten). Tehtävään on myös helppo liittää liitteitä, jolloin tarvitut tiedostot ovat helpompi löytää ja tarvittaessa suorituksen voi dokumentoida työkaluun tavallaan todistuksena suorituksesta.

Esimerkki käytöstä

Matti Seise on kehittänyt käyttöönsä Plannerin opiskelijoiden etenemisen seurantaan. Alla olevalla videolla hän kertoo mitä ja miten hän on HOKSausta lähestynyt.

Näkymät Plannerissa

Tehtäviä on mahdollista tarkastella eri näkymien kautta. Näkymistä Kaaviot ja Aikataulu voi olla hyötyä hahamottamaan esimerkiksi opiskelijan etenemistä ja opintojen tahdissa pysymisessä. Alla on esimerkit DigiTutorin "tiketit" kokonaisuudesta.

Kaaviot auttavat sinua näkemään, mikä on kaikkien tehtävien tilanne, sekä kenellä tehtävä on myöhässä, kesken tai ei aloitettu laisinAikataulu on kalenteri-näkymä jossa tehtävät ovat järjestetty eräpäivän mukaan. Tästä on hyötyä, kun halutaan suunnitella tehtävien tekemistä pidemmällä aikavälillä.

Aikataulu on kalenteri-näkymä jossa tehtävät ovat järjestetty eräpäivän mukaan. Tästä on hyötyä, kun halutaan suunnitella tehtävien tekemistä pidemmällä aikavälillä.

Tuki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.