Omnian digioppimaisema auttaa opettajia opetuksen suunnittelussa

Omnian ammatillisen koulutuksen digioppimaiseman vaihtoehtoiset polut, Moodle-polku, Teams-polku ja Workseed-polku

Olemme uudistaneet Omnian digitaalista oppimaisemaa palvelemaan paremmin omnialaisia. Oppimaiseman tarkoituksena on auttaa opettajia digitaalisen ja verkko-opetuksen suunnittelussa.

Ensimmäiseksi maalasimme ammatillisen oppimisen maiseman, jossa on kuvattuna kolme tärkeintä verkko-oppimisalustaamme ja niiden päälle rakentuvat polut.

Opetuksen rikastamisen maisemassa puolestaan on kuvattuna erilaisia ohjelmia ja sovelluksia, joilla digitaalista ja verkko-opetusta on mahdollista rikastaa ja elävöittää. Ohjelmia ja sovelluksiahan on bittiavaruus pullollaan, ja kuvan tarkoituksena onkin auttaa opettajia löytämään kuhunkin tarkoitukseen sopivimmat. Mukaan on otettu sekä ilmaisia että Omniassa lisensoituja sovelluksia. Kaikkien maisemassa olevien sovellusten käyttöön löytyy Omniasta ohjeistusta ja tukea.

 

 

Omnian Digioppimaisema 2018-2021

 

Digioppimaisemasta eli yllä olevasta piirakkakaaviosta löydät omnialaisen oppimisen keskeisten palvelujen esittelyt, ohjeet ja esimerkit.

Omnia tarjoaa oppimiskäyttöön hyvät perusdigivälineet kuten Moodlen ja Office 365:n. Näistä vastuun ottaa Omnia, ja näissä pärjää yksillä Omnian käyttäjätunnuksilla.

Niissä tilanteissa, kun Omnian digioppimisen palvelut eivät riitä, voit toki käyttää muitakin palveluja. Kun päätät käyttää Omnian ulkopuolisia palveluja, muista tietosuojavaatimukset ja ole valmis ottamaan vastuu palvelun opettelusta ja sen käyttämisestä.

Digioppimaisema muuttuu uusien palvelujen kehittämisen sekä meidän toimintaympäristömme ja osaamisvaatimusten muutoksen myötä. Omnian digituki ja digitutorit tukevat myös Omnian ulkopuolisten välineiden opetus- ja oppimiskäyttöä mahdollisuuksien mukaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.