Omnian pedagogiset askeleet

Omnian pedagogiset askeleet, tämä sivusto oppiva.omnia.fi on luotu paikaksi, jossa voimme jakaa hyviä käytäntöjä ja tuloksia onnistuneista kokeiluista sekä hankkeista. Etusivulta löydät viestiboksin, jolla voit ehdottaa uutta sisältöä.

Opiskelija tutustuttaa Omnian ja Varian henkilöstöä mobiilioppimiseen
Opiskelija tutustuttaa Omnian ja Varian henkilöstöä mobiilioppimiseen.

Omnian strateginen linjaus, kehitämme oppimisratkaisuja ja innovaatioita, tukee vahvasti pedagogista työtä ja sen uudistamista. Osaamisen kehittäminen on perustoimintaamme.

Miten strategia elää arjessa ja näkyykö se toiminnassa? Omnian pedagogiset askeleet ja tämä sivusto oppiva.omnia.fi on luotu paikaksi, jossa voimme jakaa hyviä käytäntöjä ja tuloksia onnistuneista kokeiluista sekä hankkeista. Se on yhteinen foorum opettajille, kouluttajille ja kehittäjille.

Täältä löytyvät myös Omnian pedagogiset linjaukset. Olemme sitoutuneet digiosaamisen kehittämiseen, yrittäjyysosaamisen tukemiseen ja kansainväliseen toimintaan. Linjaukset sitovat meitä kaikkia. Näille alueille kohdistetaan myös paljon tukea ja rakentavaa toiminnan arviointia.

Osaamisen kehittäminen ei tapahdu tyhjiössä tai opettajan yksin tekemisenä. Se tehdään yhteistyönä, verkostoissa ja toisilta oppien. Vertaistuki ja vertaisoppiminen ovat keskiössä.

Pedagogisen kehittämisen tarpeet tulevat ympäristöstämme:

  • Työnantajien viesti on, että tärkeitä osaamisalueita ovat mm. tiimityötaidot, oikea asenne, kyky itsenäiseen työhön, prosessien hallinta.
  • Tulevaisuuden tutkijoiden viesti on, että nykyisistä ammateista merkittävä osa häviää, syntyy uusia ammatteja, muutos on jatkuvaa.
  • Asiakas- ja opiskelijapalautteet viestittävät, että tärkeää ovat monipuoliset menetelmät, tehokkuus, joustavat toteutukset, oikeus saada opetusta ja ohjausta.”
  • Opettajat/kouluttajat viestittävät, että on tärkeä kuulla muiden kokemuksia, tietää mitä Omniassa on linjattu, miten saisi tietää kaikesta siitä kehittämistyöstä mitä Omniassa tehdään.
  • Yhteiskunta viestii, riippumatta iästä tai asemasta työelämässä kaikilla on oikeus kehittää itseään, kaikki halutaan pitää mukana muuttuvassa yhteiskunnassa ja elinikäinen oppiminen tukee tätä.

Pedagogiset askeleet on elävä dokumentti, ja se kehittyy tästä eteenpäin, kun me teemme sitä yhdessä. Kaikki mukaan, siinä on kehityksen avain. Etusivulta löydät viestiboksin, jolla voit kertoa hyvistä käytännöistä tai ehdottaa sisältöjä.

Sirkka Wiman
pedagogisen ryhmän puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.