Padlet ja yhteisöllinen sisällöntuotto afaatikkojen kanssa

Ryhmä ja kurssi:

Kommunikaatiokurssi henkilöille, joilla on afasia eli aivoverenkierron häiriön tuottama puheentuottamisen ja/tai ymmärtämisen vaikeus. Henkilöille myös kirjoittaminen/tekstin tuottaminen on vaikeaa. Useimmilla vain yksi käsi toimintakykyinen.

Aihe:

Yhteinen tarina

Välineet:

Padlet, iPad (tai oma laite) – nettiyhteys vaaditaan

Valmistelu:

Luo Padlet-seinä joko selaimessa tai Padlet-sovelluksessa (vaatii omat Padlet-tunnukset). Poimi seinän QR-koodi ja tulosta se paperille (jos laitteet kevyitä, voi sähköisesti näytetty koodi riittää).

Opetuksessa:

Jaa iPadit. Auta kurssilaisia/opiskelijoita avaamaan QR-koodinlukija ja linkki sen avulla. Padlet-seinä aukeaa. Yhteisen tehtävänannon mukaan Padlet-seinälle liitetään omaa sisältöä (omia kuvia, äänitiedostoja, videoita, GIF-kuvia, kuvia Google-haun kautta, piirroksia…). Aiheeksi voidaan yhdessä tai opettajan ehdotuksesta sopia jokin tietty teema, tehdä mahdollinen työnjako yhdessä tai pienissä ryhmissä tai voidaan edetä niin, että tuotetaan vaan sisältöä ja lopuksi katsotaan, miten ne voisivat liittyä yhteen. Kun sisältöä on lisätty, käydään lopputulos yhdessä läpi. Opettaja järjestelee Padletin sisällöt sopiviin kohtiin, elleivät ne ole jo valmiiksi sopivassa järjestyksessä.

Huomioitavaa:

Voi olla hyvä tehdä joku ihan pieni esimerkki muutamasta erilaisesta sisällöstä hahmottamisen ja mielikuvituksen tueksi.

Soveltaminen:

Minkä tahansa opiskelijaryhmän yhteisen kokemuksen luominen/jakaminen.

Suunnittelijaopettaja Satu Luhtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.