Polku ammattiin -sivusto on avautunut: opiskele 365/12!

Aina avoin ammatillinen oppilaitos -hankkeessa on kehitetty 365/12-malli ammatillisesta oppilaitoksesta, jossa opiskelu on aina mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Mallin sisällön voi kiteyttää kolmeen sanaan: nopeammin, paremmin, ketterämmin. Uusi malli mahdollistaa entistä nopeamman opiskelun ja työelämään siirtymisen sekä välittömän reagoinnin uusiin tilanteisiin. Lisäksi malli tehostaa yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä, tavoitteena uusien innovaatioiden ja liiketoimintaideoiden syntyminen. Mallin avulla parannetaan myös ammatillisen koulutuksen läpäisyä sekä opiskelijoiden, opettajien, ohjaajien ja työelämän edustajien osaamista.

 

Aina avoin ammatillinen oppilaitos mahdollistaa, että osaamista voi hankkia milloin vain ja missä vain. Jokaisella opiskelijalla on oma henkilökohtainen oppimispolkunsa ja vaihtoehtoja osaamisen hankkimiseen löytyy perinteisen luokkahuoneen lisäksi useita: osaamiskeskukset, työelämän oppimisympäristöt, yrittäjyyden oppimisympäristöt, vapaa-ajan oppimisympäristöt sekä digitaaliset ja virtuaaliset oppimisympäristöt.

Kenelle sivusto on suunnattu: hakeutuja, opetus- ja ohjaushenkilöstö, opiskelija, oppilaitosjohdon edustaja, osaamisen hankkija ja yhteiskumppani voi suunnitella oman polkunsa valitsemalla itseään kiinnostavia teemoja ja aihealueita sivustolta. Tutustu sisältöihin ja löydä ammatillisen koulutuksen monet mahdollisuudet!

Tämä 365/12-malli on luotu osana 6Aika: 365/12 – Aina avoin ammatillinen oppilaitos -hanketta. Löydät mallin ja sivun täältä. 

Artikkelin kirjoitti Jaanamari Torniainen (jaanamari.torniainen@omnia.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.