Microsoft PowerApps – helppo tapa luoda applikaatioita

Kenelle artikkeli on tarkoitettu?

Tämä artikkeli on tarkoitettu henkilökunnalle ja opettajille tutustumaan sovellukseen Microsoft PowerApps.

Mikä on Microsoft PowerApps?

Microsoft PowerApps on sovelmien ja applikaatioiden tekotyökalu, joka ei vaadi syvällistä koodaus- tai ohjelmointitaitoa. Ohjelma toki vaatii ymmärrystä ohjelmien eri elementeistä, mutta useat valmiit mallit ja esimerkit osaavat työstää käyttökelpoisen ohjelman olemassa olevan datan tai taulukon avulla. Olennainen ajatus on, että käyttäjä voi halutessaan luoda yksinkertaisen tai jopa monimutkaisen ohjelman käsittelemään tietoa taulukosta. Tämmöinen asia voi olla vaikka CSV tiedostosta etsiä tietyn opiskelijan suoritukset ja halutessaan voi muokata myös mahdollisuuden luoda oma opintojen seurantatyökalu.

Miksi kannattaa tutustua PowerAppsiin?

Microsoft PowerApps tarjoaa mahdollisuuden organisaation sisäisesti rakentaa sovelmia, jotka voivat palvella ihan yksittäistä käyttötarkoitusta. Tämmöinen voi olla opetuksen seurantaa tai työajanseurantaan liittyvä asia. Lisäksi alusta tarjoaa ohjelmointia tai applikaatioita opettavia opettajia antamaan aivan uudenlaisen tavan lähestyä koodaamista ja ohjelmointiin liittyviä käsitteitä. Tämä tarjoaa helpon ja kevyemmän tavan opettaa opiskelijoita, joiden ehkä lopullinen tavoite ei ole päätyä ohjelmoijiksi, mutta voisivat hyötyä tulevaisuudessa helposta tavasta luoda työkaluja omiin tarkoituksiin.

Mitä kaikkea PowerAppsilla voi tehdä?

Microsoft PowerAppsilla voi luoda helpon taulukonluku työkalun, verkkokaupan, tilaston käsittelytyökalun tai oikeastaan mitä tahansa mitä ohjelmoimallakin voi saada aikaiseksi. Pääasiallinen tarkoitus on ollut luoda alusta, missä käyttäjän ei tarvitse osata koodata rivikerrallaan, vaan asemoinnin ja elementit voi lisätä yksinkertaisen käyttöliittymän kautta.

Teknistä tukea ja lisää tietoa

Teknistä tukea ohjelmistoon liittyen voi kysyä aina Omnian HelpDeskistä.

Microsoftin omat tuki-sivut  (Englanniksi) tarjoavat mainion alustan ohjelman opetteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.