Ryhmätentti on tehokasta oppimista

Ryhmätentissä opiskelijat vastaavat annettuihin tehtäviin pienryhmissä. Tentissä ryhmät saavat käyttää vapaasti materiaaleja (oppikirjat, muistiinpanot, netti). Tietotaidon kehittymisen lisäksi jalostuvat myös työelämän peräänkuuluttamat yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.

Tutustu kokemuksiin ryhmätenttimenetelmästä alla olevan videon avulla.

Yksi vastaus artikkeliin “Ryhmätentti on tehokasta oppimista

  1. Ryhmätentti oli paras keino saada hyvä arvosana ilman vaivannäköä tai opiskelua. Piti vain valita oma ryhmänsä hyvin. Esim. syventävien opintojen kvantitatiivinen osuus meni näin:

    Sopiva ryhmä, missä oli laskutaitoisia ja toisaalta kielitaitoisia. Ryhmän sisällä jaettiin tehtävät sopivasti: Se joka osasia laskea, teki tilastolliset tehtävät. Se, joka osasi kieliä, teki englanninkielisestä materiaalista annetut tehtävät. Tenttiin jokainen vastasi omalla tahollaan kirjastossa. Palattiin saman pöydän ääreen, kun piti työ palauttaa. Kukaan ei edes vilkaissut, mitä toiset olivat vastauspapereihinsa tuhertaneet.

    Kolmosen taisin siitäkin tilastomatematiikan kurssista saada (arviointi oli silloin 1-3 yliopistolla) – enkä takuulla osaa edes auttavasti käyttää tilastollisia menetelmiä tutkimuksen tukena. Mutta näyttää tosi hyvältä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.