Sway digitarinoiden tekoon

Sway

Sway (https://sway.com) on ilmainen Microsoftin tarjoama digityökalu. Tämän avulla on helppo luoda raportteja, tarinoita, esityksiä, uutiskirjeitä tai oppimispäiväkirjoja.

Kenelle?

Ammatinopettajille, yto-opettajille, projekti muotoiseen opetukseen tai työssäoppimisen raportointiin opiskelijoille

Mihin?

Oppimispäiväkirjoihin, projektityöskentelyyn, ryhmätöihin, itseopiskelumateriaalin luomiseen, esityksiin tai taustamateriaaleihin

Mikä on Sway?

Sway:n rakenne luodaan korteilla, jotka järjestyvät aikajanalle. Kortteihin voi laittaa tekstiä, otsikkoja, kuvia, videoita, nettisivuja upottamalla, Microsoft Forms-kyselyitä, muita Sway-esityksiä tai kaavioita. Kortteja voi ryhmitellä haluamallaan tavalla.Kortilla olevia asioita voi myös lajitella tärkeyden mukaan, jolloin olennaiset tiedot ovat lukijan nähtävissä helposti.

Voit muotoilla ja tyylitellä sway:tä vapaasti. Käytössäsi on valmiita tyylejä tai voit muokata tyyliä vapaasti.Tarinaan on helppo valita erilaisia lukutapoja, kuten ”Oikealta vasemmalle”, ”ylhäältä alaspäin” tai ”kortti kerrallaan”. Tyylit ja muotoilut kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan.

Sway-esitys/tarina on helppo jakaa ja samaa Sway:ta on helppo työstää yhteistyössä. Tämä mahdollistaa mm. ryhmätyöt tai erilaisien ryhmäprojektien raporttien tekemisen. Muokkaaminen on helppoa erilaisissa ympäristöissä, selaimissa, laitteissa ja käyttöjärjestelmissä.

Sway-tarinoita voi katsella laitteella kuin laitteella.

Esimerkki

Kokemuksia

"Opettajana olen kokenut Swayn hyväksi keinoksi luoda ohjeita, esityksiä ja materiaaleja opiskelijoiden tueksi."

"Oppimispäiväkirjana ja esityksiin Sway on opiskelijoille luontunut hyvin helpon käyttöliittymän avulla. Sway toimii koulun tunnuksin ja opiskelija voi muokata ja nauhoittaa suoraan esitykseensä videoita ja äänileikkeitä. Ennen kaikkea hienoa on, että se toimii laitteesta riippumatta ja ilman ylimääräisiä tunnuksia."

Ohjeet ja lisätiedot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.