Microsoft Teams Opiskelijalle

Kenelle tämä artikkeli sopii?

Tämä artikkeli on suunnattu opiskelijoille Microsoft Teamssin käytön helpottamiseen ja yleisimpien heitä askarrattuavien toimintojen ohjeistamiseen.

Yleinen kuvaus

Microsoft Teams on yksi maailman nopeimmin kehittyvistä yhteistyö alustoista tiimeille ja työryhmille. Nyt Teams on myös kehittynyt opetuskäyttöön yhdistäen OneNote Class Notebookista tutut ominaisuudet ja Microsoft Classroomista tuttuja ominaisuuksia. Opetukseen suunnitellun tiimin nimi on Teams Class. Alusta kehittyy jatkuvasti ja päivityksiä ja lisäominaisuuksia tulee kuukausittain.

Tässä artikkelissa tarkoitus on antaa perusohjeet opiskelijalle nimenomaan Teamssissä toimimiseen ja tutustumiseen Teams Class toimintoihin opiskelijan näkökulmasta.

Teams mahdollistaa verkko-opetuksen, perinteisessä opetuksessa tietokonepohjaisen opetuksen, luokan toiminnan kirjaamisen kaikkien tai vain opettajien nähtäväksi, tehokkaat yhteystyö mahdollisuudet ja ryhmätyöt verkossa. Käytännössä kaiken tallentuessa pilveen, tiedot eivät katoa ja ovat aina muokattavissa. Verkossa pidettävät kokeet ovat myös mahdollisia muiden Office365 tuotteiden avulla. Parasta järjestelmässä on, että kaikki O365 tuotteet toimivat järjestelmän sisällä ja käyttäjän ei tarvitse poistua järjestelmästä.

Keskustelu, videolinkki ja työpöydän jakamisominaisuudet mahdollistavat luovan työskentelyn ja antaa uusia monipuolisia mahdollisuuksia saada tukea ja ohjausta ajasta ja paikasta riippumatta.

Mikä on Teams ja Teams kurssi?

Teams koostuu useasta osasta. Teamssin keskeisiä osia on toiminta-valikot vasemmassa reunassa (1), Toimintojen lisätoiminnot (2) ja Toimintaruutu (3)

  1. Toiminta valikot koostuvat osioista "Toiminta, Keskustelut, Tiimit ja Tiedostot". Toiminta osiossa näet, jos tiimeissä joihin kuulut tapahtuu jotain sinuun liittyvää tai tulee yleisiä tiedotteita, jotka koskevat sinua. Keskustelut alueella pystyt keskutelemaan muiden kanssa yksityisesti ja järjestämään esimerkiksi ääni- tai videopuheluita. Tätä osa on tärkeä, kun pidät yhteyttä esimerkiksi opettajaan. Tiimit alueessa näet kaikki tiimit eli ryhmät joihin kuulut ja Tiedostot osiossa näet kaikki viime aikoina käsittelemäsi tiedostot.
  2. Välivalikossa näet kaikkien toimintojen lisätoiminnot. Opiskelijalle tärkeimmät ovat Keskustelut valikko, jolloin välivalikossa näkyvät kaikki kontaktit ja keskustelut, joita olet käynyt. Tiimit välivalikossa näkyvät kaikki tiimit, joihin pääset klikkaamalla tiimin nimeä. Tiimin tiedot avautuvat oikealle.
  3. Oikea ruutu on se osa, missä kaikki toiminta tapahtuu. Tiimejä on monenlaisia, mutta yleensä opiskelijaa koskee luokka-tiimit. Tällöin Oikealla näkyy ruutu, jossa on työskentelytila ja yläreunassa valikko, joissa siirrytään tilasta toiseen. Kurssista riippuen olennaisin tila on Tehtävät, missä tehtävät suoritetaan.

Tiimin perusominaisuudet

Keskustelut

Keskustelut valikossa olennaisin ominaisuus on tunnistaa ero Viimeisimmät ja Yhteyshenkilöt välillä. Viimeisimmät näkymässä näet aikajärjestyksessä viimeisimmät keskutelusi, kun Yhteyshenkilönäkymässä keskustelut on järjestetty nimen mukaan.

Uuden keskustelun voit aloittaa kynästä oikeassa yläreunassa, jolloin voit etsiä henkilöä organisaation sisältä. Tulevaisuudessa myös ulkopuolisia on mahdollista kutsua mukaan keskusteluun. Keskustelu ei ainoastaan rajoitu tekstiviestintään vaan myös videopuhelut ja äänipuhelut ovat mahdollisia. Näiden palveluiden saatavuus riippuu käytätkö selainpohjaista vai työpöytäpohjaista versiota Teamssista.

Keskustelut ominaisuus on parhaimmillaan kännykässä, jolloin se toimii kuin mikä tahansa pikaviestipalvelu.

Tiimit

Tiimit osa on se missä kaikki toiminta työskentelyssä tapahtuu. Keskimmäisessä osassa näet kaikki tiimit johon kuulut. Omia tiimejä pääset hallitsemään osioan alareunasta kohdasta "Hallitse tiimejä". Siellä voit liittyä kursseille, jos esimerkiksi opettaja on jakanut sinulle koodin. Tulevaisuudessa voi myös etsi kursseja tätä kautta.
Kun klikkaat kurssin nimeä, sinulle avautuu sen kurssin tiedot. Näkymä koostuu kurssista riippuen useasta osasta, mutta olennaista on, että siellä on osa Keskustelut, Tiedostot, Luokan muistikirja ja Tehtävät. Joillain kursseilla opettajat ovat saattaneet luoda omia info-sivuja.
Keskustelut alueella kurssista riippuen keskustelu on sallittu tai rajoitettu. Mikäli keskustelu on rajoitettu, yleensä opettajat ovat luoneet mukaan toisia keskustelu/ryhmätyö toimintoja
Tehtävät välilehdeltä löydät tähän kurssiin liittyvät tehtävät. Tehtävistä on oma osionsa, missä kerrotaan miten niihin vastataan ja palautetaan.

Tehtävät

Tehtävät valikossa on listattuna kaikki tehtävät mitä kuuluu kyseiseen kurssiin. Kurssista riippuen tehtäviä voi tulla viikottain tai kuten non-stop kursseissa, kaikki tehtävät ovat näkyvilllä.
Joskus vasemmalla olevassa valikossa on myös "tehtävät" valikko, mutta se näyttää ainoastaan tehtävät, joiden palautuspäivä on lähestymässä kaikilta kursseilta. Kyseiseen kurssiin liittyvät tehtävät löydät aina kurssin tehtävät välilehdeltä.
Yksittäiseen tehtävään pääset klikkaamalla tehtävää.

Tehtävä näkymä

Tehtävä-näkymässä olennaista on huomata eri osat.
Ohjeet ovat yleisä ohjeita tehtävän tekemiseen. Nämä ohjeet ovat enemmän suuntaviivoja ja rajoja tehtävän suorittamiseksi.
Viitemateriaali on lähdemateriaalia tai oppimateriaalia tehtävän tekoon
Omat työt ovat ne työt, jotka sinun tulee palauttaa. Niitä pääset muokkaamaan klikkaamalla tiedostoa ja ne avautuvat näkyviin.
Palautuspäivä on päivä mihin mennessä tehtävät tulee palauttaa
Numerot on kohta missä näet arviointiasteikon
Lisäominaisuuksia
Arvosteluohje on kohta mistä näet tehtävän arviointiperusteet.
Mikäli sinulla on tehtävään lisättävä esimerkiksi liitetiedostoja, se onnistuu hyvin "+ lisää töitä" – nappulasta.
Palauta tehtävä napista voit palauttaa tehtävän arvioitavaksi, kun olet tehnyt tehtävän.

Tehtävien tekeminen ja palauttaminen

Klikkaamalla tehtävässä olevaa omaa työtä, se avautuu suoraan ruudulle.
Tehtävän voi lähes kaikissa palautusmuodoissa tehdä suoraan ruudulle.
Tehtävät tallentuvat automaattisesti ja voit palata tehtäviin aina uudestaan ja uudestaan, riittää vain että painat Sulje-näppäintä ja palaat myöhemmin uudestaan samaan tehtävään.
Useimmat palautukset sallivat luovia tapoja vastata ja esimerkkikuvassa voit käyttää lähes rajatta hyödyksi PowerPointin tarjoamia mahdollisuuksia.
Kun olet tehnyt tehtävän, voi painaa Sulje-näppäintä ja edellisellä ruudulla Palauta tehtävä -napista lähettää tehtävän arvioitavaksi.
Huomaathan, että opettajan ja opiskelijan kesken tehtäviä voi palauttaa useasti edestakaisin, eikä tehtävän heti tarvitse olla valmis.

Tehtävien etenemisen seuranta

Tehtävien yleisnäkymässä näet tehtävän edessä tiedon onko tehtävä palautettu ja tiedon, jos opettaja on palauttanut sen sinulle takaisin. Piakkoin Microsoft julkaisee ominaisuuden, jolloin suoraan tässä näkymässä näet arvioinnin, kun opettaja on sen antanut.

Tehtävän tila, kun opiskelija on palauttanut tehtävän

Tehtävän tila, kun opettaja on palauttanut tehtävän

2 thoughts on “Microsoft Teams Opiskelijalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.