Teams kurssit Omnian ulkopuolisille opiskelijoille (opettajan ohjeet)

Teams kurssit Omnian ulkopuolisille opiskelijoille

Kursseilla saattaa tulla eteen tilanteita, että kursseille tulee lisätä Omnian ulkopuolisia jäseniä ilman Omnian tunnuksia. Tyypillisimmin tämä tapahtuu Työväenopistossa, mutta tätä ajoittain esiintyy myös ammattiopiston tai aikuislukion puolella. Se mitä tulee tehdä vaihtelee vähän palvelualoittain. Työväenopistossa toimisto hoitaa opiskelijoiden lisäyksen, kun muilla palvelualoilla opettaja voi lisätä opiskelijan itse. Vierastunnuksien luomisessa opiskelijalla on muutamia vaiheita, johtuen GDPR ja muista tietoturva-asetuksista. Näitä vaiheita ei voi ohittaa ja ovat opiskelijan tietoturvan ja oikeuksien turvaksi.

Omnian ulkopuoliset opiskelijat on mahdollista lisätä Omnian Teams-kursseille. Tässä artikkelissa on käsitelty seuraavat vaihtoehdot, miten opiskelijoita tulisi ohjeistaa ja neuvoa ennen kuin liittyvät kurssille. Ohjeet on annettu seuraavia toteutuksia silmällä pitäen

  • Opetusta on vain verkkoluentoina
  • Opetusta on verkkoluentoina ja lähiopetuksena
  • Opetusta on verkossa ja se sisältää tehtävien
    tekemistä

Opetusta vain verkkoluentoina

Opettajalla on hyvä olla Omnian tunnukset. Tämä mahdollistaa verkkokokousten luomisen ja linkkien luomisen verkkokokoukseen. Käytännössä suositeltavaa on luoda yksi toistuva kokous, jolloin verkkokokouslinkki toimii koko kurssin ajan. Tämä linkki ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn aikaan ja tunnit voivat olla milloin vain. Tämän varauksen opettaja Omnian tunnuksin voi luoda Outlookissa tai Teamsin kalenterissa. Ohjeet kokouksen luomiseen ja kokousasetuksiin.

Linkki kopioidaan opiskelijoille lähtevään info viestiin. Esimerkiksi opiskelijoille voi lisätä seuraavanlaisen viestin osaksi kurssi-ilmoitusta.

Hyvä opiskelija,

Olet ilmoittautunut mukaan Omnian järjestämälle kurssille, joka toteutetaan Teams verkkoluentoina. Kurssille osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tablet-tietokoneen tai älypuhelimen ja internet yhteyden. Tässä viestissä olevasta linkistä pääset kokoukseen ja kuvalliset ohjeet liittymisestä löydät täältä tai tästä Oppivan Omnian artikkelista.

Sinun ei tarvitse asentaa tietokoneelle erillisiä sovelluksia, vaan luennot toimivat hyvin Google Chrome tai Microsoft Edge selaimissa. Muutkin selaimet käyvät, mutta niissä voi olla puutteita toiminnoissa. Suositeltavaa on käyttää mikrofonikuulokkeita tai hands-free kuulokkeita. Koska kaikki kuulokkeet ovat erilaisia, varmistathan että tunnet miten ne toimivat.

Älypuhelinta käyttäessä sinun tulee asentaa puhelimeen Microsoft Teams sovellus, joka löytyy Applen App Storesta tai android puhelimilla Google  Playsta.

Teams verkkoluentoon pääset liittymään alla olevasta linkistä. Tämä linkki toimii kaikkiin verkkoluentoihin.

LIITÄ LINKKI TÄHÄN

Opiskelijan kannalta opiskelija käyttää linkkiä ja liittyy ruudun ohjeiden mukaan kokoukseen nimimerkillä. Opiskelijaa kannattaa suositella valitsemaan vaihtoehto liity selaimessa, jos hänellä ei ole jo asennettuna Teams sovellusta tietokoneelle. Osallistuminen onnistuu myös puhelimessa, jos opiskelijalla on Teams sovellus asennettuna puhelimeen. Ohjeet opiskelijalle löydät täältä tai tästä Oppivan Omnian artikkelista.

Itse opetustilanteessa opettajan on hyvä käydä vaihtamassa kokousasetuksia niin, että vierailijat voivat ohittaa odotustilan. Ohjeet siihen löydät täältä.

Opetusta verkkoluentoina ja lähiopetuksena

Opettajan kannattaa pääsääntöisesti toimia samalla tavalla, kuin tilanteessa, missä on vain verkkoluentoja. Opiskelijoille lähtevä ohjeistus on toteutusta varten vain vähän erilainen, kuten esimerkiksi alla oleva esimerkki.

Hyvä opiskelija,

Olet ilmoittautunut mukaan Omnian järjestämälle kurssille, joka toteutetaan osittain Teams verkkoluentoina. Kurssille osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tablet-tietokoneen tai älypuhelimen ja internet yhteyden. Tässä viestissä olevasta linkistä pääset verkkoluennoille ja kuvalliset ohjeet liittymisestä löydät täältä tai tästä Oppivan Omnian artikkelista.

Sinun ei tarvitse asentaa tietokoneelle erillisiä sovelluksia, vaan luennot toimivat hyvin Google Chrome tai Microsoft Edge selaimissa. Muutkin selaimet käyvät, mutta niissä voi olla puutteita toiminnoissa. Suositeltavaa on käyttää mikrofonikuulokkeita tai hands-free kuulokkeita. Koska kaikki kuulokkeet ovat erilaisia, varmistathan että tunnet miten ne toimivat.

Älypuhelinta käyttäessä sinun tulee asentaa puhelimeen Microsoft Teams sovellus, joka löytyy Applen App Storesta tai android puhelimilla Google  Playsta.

Teams verkkoluentoon pääset liittymään alla olevasta linkistä. Tämä linkki toimii kaikkiin verkkoluentoihin.

LIITÄ LINKKI TÄHÄN

Opetusta on verkossa ja se sisältää tehtävien tekemistä

Vieraan lisääminen tiimiin

Vieraan voi lisätä tiimiin normaalin "Lisää jäsen"-kautta. Syötät opiskelija kohtaan opiskelijan sähköpostiosoitteen ja odotat hetken, jolloin tulee näkyviin vaihtoehto "Lisää Malli.esimerkki@jotakin.fi" tiimiin vieraana. Tällöin opiskelijalle lähtee tieto tiimiin lisäämisestä ja linkit jatkotoimille.

Työväenopisto:

Opettajalla tulee olla Omnian tunnukset ja on suositeltavaa luoda Teams-kurssi (ohjeet löydät täältä) ja lisäämään toimiston vastaava työntekijä omistajaksi tiimiin. Tällöin toimisto pystyy lisäämään opiskelijat tiimiin. Opiskelijoille lähtee lisäyksestä viesti, jota kautta he voivat aktivoida vierastunnukset Omniaan. Opiskelijoille ohjeistus aktivointiin löytyy täältä tai tästä Oppivan Omnian artikkelista. Nämä ohjeet on syytä liittää opiskelijoille kurssille hyväksymisilmoituksessa, jotta he tietävät mitä tehdä, kun sähköposti Teams-kurssille lisäämisestä tulee.

Tämän jälkeen opiskelija kirjautuu näiden tunnuksien avulla Teamsiin osoitteessa https://teams.microsoft.com. Opiskelijalle näkyy omassa näkymässä ne toteutukset, johon hänet on liitetty.

Opettajan on syytä huomioida seuraavaa

Microsoft Stream videoita, joten suositeltavaa on käyttää YouTube-videoita upotuksina

  • Vierastunnuksin opiskelijat voivat tehdä lähes kaikkia tehtäviä, viestitellä ja osallistua verkkokokouksiin
  • Vierastunnukset eivät tue tehtävätyypeissä tietovisoja (Microsoft Forms) ja opiskelijat eivät näe
  • Microsoft Stream videoita, joten suositeltavaa on käyttää YouTube-videoita upotuksina
  • Opiskelijoilla ei ole päivittyvää kalenteria, mutta ilmoitukset kokouksista saavuttavat opiskelijat, mikäli kokouksia järjestää on suositeltavaa tehdä ne ajoitettuna kurssin kanavalle, jolloin siitä lähtee viesti opiskelijoille.

Opiskelijalle toimii ohjeet Teamsin käyttöön opiskelijalle.

Opiskelijoille on syytä liittää osaksi kurssi-ilmoitusta seuraavan tyyppinen viesti.

Hyvä opiskelija,

Olet ilmoittautunut mukaan Omnian järjestämälle kurssille, joka toteutetaan Teams verkkokurssina. Kurssille osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tablet-tietokoneen tai älypuhelimen ja internet yhteyden. Tulet saamaan sähköpostin, joka ilmoittaa sinut liitetyn Microsoft teamssiin kurssitiimiin. Klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä voit aktivoida meidän vierastunnuksemme ja kuvalliset ohjeet tämän tekemiseen löydät täältä tai tästä Oppivan Omnian artikkelista. Näitä vierastunnuksia tulet käyttämään kurssilla osoitteen https://teams.microsoft.com kautta.

Sinun ei tarvitse niin halutessasi asentaa tietokoneelle erillisiä sovelluksia, vaan kurssit toimivat hyvin Google Chrome tai Microsoft Edge selaimissa. Muutkin selaimet käyvät, mutta niissä voi olla puutteita toiminnoissa. Mikäli asennat työpöytäsovelluksen, luomasi tunnukset toimivat sovellukseen kirjautumisessa. Suositeltavaa verkkoluennoilla on käyttää mikrofonikuulokkeita tai hands-free kuulokkeita. Koska kaikki kuulokkeet ovat erilaisia, varmistathan että tunnet miten ne toimivat.

Älypuhelinta käyttäessä sinun tulee asentaa puhelimeen Microsoft Teams sovellus, joka löytyy Applen App Storesta tai android puhelimilla Google  Playsta. Sovellukseen kirjaudut luomiesi tunnusten avulla.

Teams verkkokurssille pääset myös alla olevasta linkistä.

LIITÄ LINKKI VERKKOKURSSILLE TÄHÄN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.