Teams

Omnian O365-palveluiden uusin tulokas on Teams, joka on otettu käyttöön suurella mielenkiinnolla. Teamssin lähes rajattomat ominaisuudet ja eri palveluiden yhdistäminen on luonut aivan uudenlaisen tavan tehostaa työntekemistä ja Teams Class kautta myös aivan uudenlaisen tavan toteuttaa opetusta.

Mikä on Teams?

Teams on Microsoftin O365 ympäristön ohjelma, joka toimii niin viestinnän, kommunikoinnin ja työskentelyn alustana. Teams yhdistää alleen kaikki O365 tuotteet ja hallinnoi tietoa pilvipalveluiden kautta hyödyntäen SharePointtia ja OneDriveä. Tämä käytännössä tarkoittaa, että tiedot säilyvät pilvipalvelussa ja ne on helppo jakaa työryhmien, luokkien ja työntekijöiden kesken.

Perusajatus on työskennellä "Tiimeissä", joita voi vapaasti luoda. Tiimi tyyppejä on monta erilaista ja niistä löytyy sopivat niin julkisiin ryhmiin, yksityisiin pienempiin ryhmiin, kuin myös opetuskäyttöön Teams Class muodossa. Tavoite on, että käyttäjillä on mahdollista luoda tiimi omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Tiimi voi olla lyhyt ikäinen esimerkiksi jotain lyhyttä kurssia tai projektia varten tai pidempi ikäinen erilaisten osastojen työskentelyyn tai esimerkiksi non-stop verkkokursseja varten.

Teamssin suurin etu työskentelyyn on sen luomat mahdollisuudet ekologisesti toteuttaa verkkokokouksia paikasta riippumatta, koska palvelut toimivat pilvivpalveluna ja ovat saavutettavissa joko työpöytäsovelluksella tai Online-versiona netissä. Lisäksi Teams toimii kaikilla laitteilla. Huomattavaa on, että laajin valikoima ominaisuuksia on aina työpöytäsovelluksessa, mutta Online-versiokin on hyvin laaja.

Teams-ominaisuudet lyhyesti

Tiimi

Tiimi on Teamssin runko. Tiimin sisällä välilehdille ja kanaville voi työskentelyn ja toiminnan kannalta rakentaa lähes kaikki ominaisuudet. Välilehtiä ja kanavia suunnitellessa kannattaa käyttää aikaa, jotta rakenne ei mene epäselväksi. Yleinen hyvä ohje on, että "Kanava" yhdistää isoja teemoja ja välilehdet syventävät tämän teeman tietoja.

Chat/Keskustelut/Puhelut

Chat ja keskustelu luovat aivan uuden ulottuvuuden työskentelyyn. Ennen olemme joutuneet käyttämään Skypeä erillisenä, mutta nykyään Skype on upotettu Teamssiin. Näin ollen saman järjestelmän sisällä voit lähettää pikaviestejä ja käydä chat keskustelua työkavereiden kanssa, ottaa Skype puheluita tai soittaa teams video- tai äänipuheluita. Tämä kaikki siis saman järjestelmän sisällä ja ei enää ärsyttäviä poistumisia ohjelmasta toiseen. Työpöydän ja tietojen jakaminen on mahdollista myös puheluiden aikana.

Tiedostojen jako

Tiimeissä on mahdollista jakaa tiedostoja yhteiseksi ja mahdollistaa niiden yhdessä muokkaamisen niin halutessa. Tiedostojen jako myös varmistaa että yhteiseksi tarkoitettu tieto löytyy yhdestä paikkaa ja se on mahdollista jakaa eteenpäin muihin tiimeihin. Ei enää hankalia erillisasemia tai useita eri versioita.

Kokoukset

Kokouksien ja palavereiden järjestäminen Teamssin kautta synkronoi ne samalla käyttäjän Outlook kalenteriin. Käyttäminen on helppoa ja osallistujien aikataulut on helppo yhteensovittaa ajoitus-toiminnon avulla.

Miksi ottaa käyttöön Teams?

Teams on jo alkumetreillä osoittanut pedagogisesti ja teknisesti askeleita, jotka luovat oppimiseen ja työskentelyyn aivan uusia ulottovuuksia. Tehtävien luonti opettajalle järjestelmässä on helppoa ja opiskelijoille tehtäviin vastaaminen ja palauttaminen on ollut loogista. Pilvijärjestelmä mahdollistaa yksilölliset tehtävät ja opiskelijoiden ei tarvitse lähtökohtaisesti luoda omia palautuksia. Tehtävät luodessa alkuperäisestä tehtävästä muodostuu jokaiselle opiskelijalle oma kopio, jota he muokkaavat. Tämä taas mahdollistaa persoonalliset palautukset ja opiskelijat voivat käyttää luovuutta tekemiseen

Pedagogisesti on myös järkevää ja tehokasta, että tuki on tarjolla samassa järjestelmässä, missä työskennellään. Opiskelijat voivat helposti lähettää viestejä opettajalle ja opettaja saa ne helposti esimerkiksi mobiililaitteeseen. Yhteydenottaminen on molemmin puolin tehty helpoksi ja se osaltaan luo hyvän alustan pedagogiseen ja ohjaukselliseen vaikuttamiseen.

Teamssissä opettaja pystyy seuraamaan opiskelijan palautuksia, vaikka opiskelija ei olisi niitä vielä palauttanut. Opettaja voi kommentoida suoraan opiskelijan työhön ja reaaliaikaisesti niin halutessaan seurata opiskelijan työskentelyä. Tämä toisaalta myös mahdollistaa aivan uudenlaisen yhteistyöskentelyn ja pedagogiset ratkaisut ovat rajattomat ja uusien mallien kehittäminen mahdollista.

Muita syitä käyttää Teamssiä:

– Teams on moderni

– Teams on hauska

– Teams on uutta

– Teams tekee työstä helpompaa

– Teams on suositeltu opetukseen ja verkkokokouksiin.

– Teams on tuettu järjestelmä ja tietoturva kunnossa.

– Teams on osa monipuolista O365 ympäristöä.

Teams käyttöohjeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.