Trello on virtuaalinen tiimiseinä

Trello-logo-blueTrello on maksuton yhteisöllinen tiedonrakentamisen työkalu. Trello-seinälle voi luoda esimerkiksi opiskelijan, ohjaajan ja työpaikkaohjaajan yhteisen tiedonjakokanavan kuten alla olevassa videoesimerkissä.

Trellon käyttöliittymänä on seinä (board), jolle luodaan listoja (lists). Listoihin tehdään kortteja (cards), joihin luodaan mm. tarkistuslistoja ja äänestyksiä, määritetään tavoitepäivämääriä ja lisätään liitetiedostoja. Tauluja voidaan käyttää tiimityön välineinä, niin että kortteihin voidaan merkitä ketkä tiimistä kuuluvat mihinkin osatehtävään.

Trellon on alunperin projektityökalu. Varsin moni arkinenkin asia selkeytyy, kun sitä tarkastelee projektina: palastelee hallittaviin osiin, joilla on aikataulu, tekijät ja tehtävät.

Yksi tyypillinen käyttötapa on luoda ryhmälle yhteinen seinä. Sen listoilla olevissa korteissa on projektin tehtäviä. Näihin tehtäviin määritellään tekijät, tai ryhmäläiset ”tilaavat” (subscribe) kiinnostavat kortit saadakseen päivitykset. Kun jokaisella kortilla on oma keskustelunsa (activity), on projektin osatehtävistä helppo keskustella juuri siellä, missä on varsinainen tehtävänkuvaus ja aikataulukin.

Lyhyt video Trellon oppimiskäytöstä englanniksi: Trello for Education

Katso myös: Trello ammatillisessa oppimisessa

Trello on Omnian ulkopuolinen tietojärjestelmä. Käyttäjän on luotava palvelussa oma tunnus itselleen. Käyttäjä vastaa itse tietoturvasta ja netiketin mukaisesta palvelun käyttämisestä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.