Trello on virtuaalinen tiimiseinä

!HUOM – Maksuton Trello palvelu tukee maksimissaan 10 käyttäjää jokaisella taululla. Jos tarvitset enemmän kuin 10 käyttäjää, harkitse Microsoft Planner työkalua.

Trello on maksuton yhteisöllinen tiedonrakentamisen työkalu. Trello-seinälle voi luoda esimerkiksi opiskelijan, ohjaajan ja työpaikkaohjaajan yhteisen tiedonjakokanavan kuten alla olevassa videoesimerkissä.

Trellon käyttöliittymänä on seinä (board), jolle luodaan listoja (lists). Listoihin tehdään kortteja (cards), joihin luodaan mm. tarkistuslistoja ja äänestyksiä, määritetään tavoitepäivämääriä ja lisätään liitetiedostoja. Tauluja voidaan käyttää tiimityön välineinä, niin että kortteihin voidaan merkitä ketkä tiimistä kuuluvat mihinkin osatehtävään.

Trellon on alunperin projektityökalu. Varsin moni arkinenkin asia selkeytyy, kun sitä tarkastelee projektina: palastelee hallittaviin osiin, joilla on aikataulu, tekijät ja tehtävät.

Yksi tyypillinen käyttötapa on luoda ryhmälle yhteinen seinä. Sen listoilla olevissa korteissa on projektin tehtäviä. Näihin tehtäviin määritellään tekijät, tai ryhmäläiset "tilaavat" (subscribe) kiinnostavat kortit saadakseen päivitykset. Kun jokaisella kortilla on oma keskustelunsa (activity), on projektin osatehtävistä helppo keskustella juuri siellä, missä on varsinainen tehtävänkuvaus ja aikataulukin.

Lyhyt video Trellon oppimiskäytöstä englanniksi: Trello for Education

Katso myös: Trello ammatillisessa oppimisessa

Trello on Omnian ulkopuolinen tietojärjestelmä. Käyttäjän on luotava palvelussa oma tunnus itselleen. Käyttäjä vastaa itse tietoturvasta ja netiketin mukaisesta palvelun käyttämisestä.

Ominaisuudet

Palvelun kotisivu: trello.com

  • Käyttäjätilin tyypit: ilmainen, Business Class, Enterprise
  • Tallennustila: rajoittamaton (maksuttomalla tilillä liitetiedostojen kokorajoitus 10 Mt)
  • Sisällön hallinta ja julkisuus: yksityinen / julkinen
  • Mobiili: selain ja Android-/iOS-app
  • Creative Commons -lisensiointi: ei tue CC-lisensiointia
  • GDPR: on GDPR-yhteensopiva
  • Palvelun ohjesivu: Käytön aloittaminen
  • Esimerkki: Trello ammatillisessa oppimisessa
  • Osaamismerkki: ei osaamismerkkiä OppiminenOnline.com:ssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.