Tunne työelämän ja oppimisen trendit

Digitaalisuus on ajan trendi, ja yhteiskunnassa arki jatyöelämä ovat teknistyneet. Teknologia ei ole vain laitteita, ohjelmistoja ja palveluja, vaan se tuo myös uuden tavan toimia. Muutoksiin vastaaminen ja joustavuus kysyvät entistä enemmän itseohjautuvuutta ja luovuutta. Vapaamuotoiset verkostot limittyvät yhteen työn ja oppimisen virallisten yhteyksien kanssa.

Koulutuksen tehtävä on tarjota oppimiskokemuksia, joissa teknologian avulla ja digitaalisin menetelmin toimitaan mielekkäästi. Viime vuosina on puhuttu paljon sulautetusta oppimisesta (“blended learning”), ja aivan viime aikoina saumattomasta oppimisesta (“seamless learning”). Niillä tarkoitetaan elinikäisen oppimisen ajatusta, jossa oppija rakentaa tietoja, taitoja ja merkityksiä opiskellen, työskennellen, vapaa-ajan kautta työvaltaisesti,yhteistoiminnallisesti lähikohtaamisissa, virtuaalisissa ympäristöissä.

Tutustu eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisuun Uusi oppiminen

Katso Mimi Iton video Learning with New Media

Konkreettisina toimintamalleina tämä muutos tarkoittaa mm. seuraavia trendejä:

"

Nämä trendit saavat “polttoainetta” paitsi yhteiskunnan monimuotoistumisesta ja globalisoitumisesta, myös teknologiatrendeistä:

"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.