Tyke MOT – HUS Desico

Mobiiliratkaisuilla osaamista työelämään yhteistyöllä monimediaisia perehdytysmateriaaleja  YHTEISTYÖLLÄ MONIMEDIAISIA PEREHDYTYSMATERIAALEJA JA TYÖOHJEITA .

Mitä? Aito tarve digitaaliseen perehdytys ja ohjausmateriaalille. Alalla maahanmuuttajia ja paljon työssäoppijoita. Työpaikkaohjaajien työn tueksi. Mukana kolme laitoshuoltaja opiskelijaa, kaksi palveluohjaajaa, koulutussuunnittelija ja toimittaja. Omniasta kaksi kouluttajaa ja it tuki.

Miksi? Enemmän maahanmuuttajat aloittaa työskentele ja oli tarvetta enemmän ohjaus visuaalisesti sekä Suomen kielen selkeäkielellä.

Kenelle? Omnia laitoshuolto opiskelijat jotka ovat työharjoitelussa HUS Desico (sairaalan siivous, välinehuolto, ateriapalvelut), Jorvissa.

Miten?  Sarjakuvat, Videot. Aina sisäiset palveluin kautta kun HUS Desico täytty varmistaa että heidän liityvä työohjeet / säännöt eivät pääsee julkiseksi.


Oppimisen tavoite Että opiskelijat sekä ohjaajat. Myös kumpannuutta kasvaa molemmalla puolelta ja olisi helpompi lähesty kysyä neuvoa, luotomus että opiskelijat eivät ujota kysyä lisää neuvonta tai saada se oikea tietoa jostain, vaikkei olisi ohjaajalta. Digitaalisen taitoijen kehitääminen. Työprosessia.

Pedagoginen malli Tekemällä oppiminen, Ammattilaisena täyttyvät oppia miten prosessit suorita sekä miksi ennen kuin he pystyvät dokumentoi se prosessi.

Tehtävänanto  Ennen aloitus, oli sovittu tavoite, osallistujat, prosessi ja aikataulu työnantajan kanssa. Sitten oli mahdollinen opettajille ja ohjaajille osallistuu digitarinointi-koulutuksessa ensin että ohjaus ja tukea voi siirtää eteenpäin. Ohjelma ja ohjeet oli jaettu sähköisesti Word tiedostona opiskelijoille aluksi. Koulutus toteutettiin tekemisen pajoina jorvissa kolme kertaa x h ja yksi kerta omniassa paja ja tulosten esittely, mukana kokemuksia kuulemassa husin henkilöstöpäällikkö.

Opiskelijoilla ei omia ipadeja, yksi kokemus ennen tätä, oppivat laiteet todella hyvin (opiskelijoiden ikä 25-35). Hyvät kirjalliset ohjeet toimivat selkeinä käsikirjoituksina, nopeuttaa suunnittelua. Tehtiin storyborit, työnjako kuvaaja, puhe, tekeminen

Toteutus Aikataulu oli sovittu opiskelijan kanssa tarpeiden mukaan, jos lisää aika oli tarvittu hienosäätää materiaalit, erityisesti sarjakuvan koon määrittäminen A4:ksi ja videon tekeminen iMoviessa. Kuukauden jatko aika töiden viimeistelyyn, iPadit oli opiskelijoiden käytössä neljä kuukautta.

Sarjakuvina tehtiin Strip Designeria käyttäen kolme sarjakuvaa: Käsihygienia, siivousvaunun purkaminen päivän päätteeksi ja siivouspyyhkeiden kostutusohje. iMovilla tehtiin neljä videota: Potilashuoneen siivous, yhdistelmäkoneen käyttöönotto, käyttö ja puhdistus.

Tuotokset  Lisätietoja opettajilta Mia Kivela

Aiheeseen liittyviä sivuja:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.