Päivittämätön: Vahvista työnhaku- ja työelämätaitojasi pelaamalla

Omnian innomerkonomit valmistautuvat vauhdilla kesätyönhakuun. He petraavat työnhaun taitojaan pelaamalla Työnhakupeliä, joka on InnoOmniassa toimivan yrittäjä Timo Karjalaisen kehittämä perinteinen lautapeli. Nyt siitä on tullut myös online-versio.

Peleihin osallistunut ensimmäisen vuoden opiskelija Kristian Skarp keksi ensimmäisessä pelissä tapoja kuvata osaamistaan työnantajalle. Kun varsinaista työkokemusta on vähän, onnistumisia täytyy löytää muualta.

”Pelaan jääkiekkoa. Harrastuksen kautta olen oppinut toimimaan ryhmässä ja oppinut ottamaan vastaan palautetta. Työnantajalle tämä kannattaa kertoa”, Kristian sanoo.

Merkonomiopiskelijat ovat pelanneet peliä jo paljonkin. Jokaisessa pelissä on opittu uutta. Nuoria kannustava ja valmentava Timo sanoo, että nuorten innostus on ollut silmin havaittavaa.

”Pieni epäluuloinen takakeno vaihtui innostukseen jo ensimmäisellä pelikerralla. Jokainen on saanut peleistä ajattelemisen aihetta ja ideoita työnhakuun.”

Myös "innomerkkareita" ohjaava Mimmi Heiniö pitää peliä oivana tapana oppia uutta. Mimmi on huomannut, että pelissä opitusta jää vahva muistijälki.

”Pelillisyys toimii opetuksessa erinomaisesti. Nuoret keskittyvät paremmin kuin pelkästään istumalla ja kuuntelemalla. Jokainen osallistuu peliin ja joutuu miettimään vastaukset itse.”

Nuoret pelaavat lisäksi Työtaitohankkeessa kehitettyä Työtaitopeliä, jonka avulla opetellaan työelämän pelisääntöjä.

”Nämä pelit ovat konkreettisia tekoja, joita voimme nuorillemme tarjota tueksi työnhakuun ja työelämätaitojen hankkimiseen. Nuorisotakuun toteutuminen vaatii tekemistä – puheet eivät riitä!”, muistuttaa entinen Omnian viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.