Sisältöä
Verkko-opetus on enemmän kuin lähiopetuksen siirtämistä verkkoympäristöön: se on oma lajinsa, joka eroaa lähiopetuksesta. Esimerkiksi opiskelijan ohjaaminen korostuu verkkoympäristössä: oppimisalustan ominaisuuksista sekä käytettävistä sovelluksista on kerrottava ja niiden käyttöön opastettava. Myös siirtymät tehtävästä tai sovelluksesta toiseen täytyy sanoittaa, jotta ne tulevat opiskelijalle näkyviksi. Lisäksi verkossa on omat pelisääntönsä eli netikettinsä.
Espoon työväenopistossa onkin nyt koottu parhaita didaktisia käytänteitä ja vinkkejä eri ainealueille Opetushallituksen rahoittaman Yhden oppilaitoksen anatomia –hankkeen puitteissa. Löydät vinkit oman ainealueesi Padlet-alustasta. Nappaa sinulle sopivimmat ja kokeile rohkeasti!
“Opettajan osaaminen + motivaatio + laitteet = laadukas verkko-opetus! “
Yhteiskunnalliset aineet, tietotekniikka, kielet, suomi toisena kielenä, ikääntyvien yliopisto, avoin yliopisto
https://omnia1.padlet.org/saara_patoluoto/teoriaaineet
Kädentaidot, kuvataide
https://omnia1.padlet.org/taijarahikkala1/kuvataidejakadentaidot
Liikunta, musiikki, teatteri
https://omnia1.padlet.org/katjaputkonen1/nakyvakuuluvaliikkuva
Espoon Työväenopiston liikunnan tuntiopettajien etäopetuksen tueksi on luotu opas vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Oppaan sisältö on koottu tuntiopettajien verkkokyselyn sekä aiemman tutkimustiedon avulla, ja se on toteutettu yhteistyössä osana Jyväskylän yliopiston terveystieteiden pedagogisia aineopintoja.
Poimi vinkit ja sovella opasta apuna omassa verkkovälitteisessä etäopetuksessasi ryhmähengen tukemiseksi!
Omnia_liikunnan etäopetusopas
Kirjoittajat: Anna Schier ja Jaro Uosukainen