Verkkokurssien tuunausta työpajoissa

Omnian digiopettajat järjestävät opettajakollegoille työpajoja, joissa jokainen pääsee tuunaamaan omaa verkkokurssiaan. Tavoitteena on päivittää vanhatkin verkkokurssit ajan tasalle siten, että ne ovat saavutettavia, täyttävät Omnian verkkokurssien laatukriteerit ja läpäisevät siten katsastuksen.

Uudet verkkokurssit rakennetaan Omniassa yhtenäisen tuotantomallin mukaisesti. Malliin on sisäänrakennettu monenlaista tukea kursseja rakentaville opettajille. Yhtenä kantavana ajatuksena mallissa on, että kenenkään ei tarvitse rakentaa kurssia yksin. Mutta entäs sitten kun vanha verkkokurssi vaatisi tuunausta ja päivitystä? Mistä apua siihen työhön? Mietimme digiopettajien kanssa, miten voisimme olla kurssien päivittämisessä apuna ja päätimme tarjota opettajakollegoille tuunauspajoja. Tuunauspajan voi toteuttaa yhtä lailla verkossa kuin lähelläkin. Tuunauspajassa on kolme vaihetta

1. Orientaationa viisi nostoa Omnian verkkokurssien laatukriteereistä

Näihin viiteen teemaan tarjotaan pajassa lyhyet alustukset. Alustuksista tehtiin myös videot, jotta niihin voi palata myöhemminkin.

Kaikki viisi videota löydät myös samalta soittolistalta Youtubesta

2. Oman verkkokurssin kimpussa työskentelyä joko yksin, työparin kanssa tai ryhmässä

Ryhmät voivat muotoutua esimerkiksi alustusten teemojen mukaisesti. Rohkaisemme siihen, että yhdessä työpajassa riittää jos keskityt tarkastelemaan kurssiasi yhdestä näkökulmasta. Jos valitset vaikkapa kielitietoisuuden, voit käydä kurssisi läpi kielitietoisuus-silmälasit silmillä. Tai jos valitset käyttöoikeudet, voit käydä läpi kurssillasi olevat kuvat, videot ja musiikit ja varmistaa että sinulla on oikeus käyttää niitä ja lähdeviitteet ovat kunnossa. Kaikkea ei siis tarvitse yrittää saada kerralla kuntoon.

Työskentelyn aikana digiopettajat ovat käytettävissä ja heidät voi nykäistä apuun missä tahansa verkkokurssin liittyvässä asiassa. Tarkoituksen on siis tarjota aika, paikka ja tuki tekemiselle.

3. Palaute 

Tuunauspajamalli on uusi, ja työskentelyn lopuksi keräämme palautetta osallistujilta. Tavoitteena on, että seuraava paja palvelisi opettajiamme vieläkin  paremmin.

 

Videot tuottivat ja ensimmäisiä pajoja olivat fasilitoimassa Omnian digiopettajista Maria, Marja, Mari, Minna, Lumikki ja Kusti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.