Verkko-opetus-, ohjaus- ja webinaarityökalujen vertailu

Kenelle tämä artikkeli sopii?

Tämä artikkeli on tarkoitettu Omnian henkilökunnalle, erityisesti jos haluat pitää verkkoluennon, verkkokokouksen tai webinaarin, muttet ole varma mitä palvelu tarjoaa, millaisia ominaisuuksia niissä on tai mihin tarvitset apua.

Tässä artikkelissa kerrotaan Microsoft Teamsista, Collaboratesta sekä Google Meetistä. Kaikki nämä ovat saatavilla Omniassa. Apua Teams ja Collaborate ongelmiin saat tukea helpdesk@omnia.fi -osoitteesta.

Jokaisesta löytyy omat käyttöohjeet ja vinkit, tekniset tarpeet ja huomiot. Linkit niille löytyy artikkelin lopusta.

Toteutukset ja esimerkit

Tässä löydät muutaman tallenteen jokaisesta palvelusta. Voit katsoa tallenteen ja pohtia mitä juuri sinä tarvitset?

Ominaisuudet vertailu

Vertailutaulukko löydät tästä. Siinä on listattu monia ominaisuuksia, jotka hyödyttävät opettajaa.

Lisätietoa käytetyistä tekniikoista

Zoom, Google Meet, Google Classroom, Whatsapp, Facebook jne.

  • Käyttöä ei suositella eikä tueta. Suosittelemme Teamsia ja Collaboratea, koska pyrimme pitämään opiskelijoiden toimintaympäristön yhtenäisenä. Lisäksi, Omnian tarjoamien lisenssien ja järjestelmien kautta saamme ohjelmistojen täydet ominaisuudet käyttöön ja pystymme takaamaan turvallisuuden (GDPR).
  • Yllämainittuja ei-suositeltuja ja muita palveluita voidaan käyttää kun opettaja ottaa kokonaisvastuun käytöstä, ymmärtää käytön riskit (mm. tietosuoja ja tietoturva) ja opetukseen osallistujat tietävät riskit myös. Tutkinto-opiskelijalta saatu hyväksyntä jonkin sovelluksen käyttöön ei kuitenkaan juridisesti riitä, koska hänen suhde oppilaitokseen on alisteinen. Jos kaikki liikuteltava tieto on julkista, tilanne ei ole kriittinen tietosuojan suhteen.

Lisää ohjeita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.