Virtuaalikehitys vahvaa Kajaanissa

Matkailu avartaa. Yhdistetty Omnian ja Perhon joukkue matkusti Kajaaniin tutustumaan KAMK:n ja KAO:n osaamiseen virtuaalitodellisuuden, pelillisyyden ja robotiikan saralla. Tässä muutamia poimintoja.

Sosiaali- ja terveysalalle KAMK:n VR-laboratorio ja pelinkehittäjät ovat rakentaneet kotihoidon turvallisuushaasteisiin liittyvän virtuaalisen oppimisympäristön. Siinä kotiympäristö voi muuntautua monenlaiseksi, ja opiskelijan tehtävänä on kartoittaa kodin turvahuolet.

Opiskelijalla on ainakin aluksi tarkistuslista turvakohteiden läpikäyntiin.

Turvallisuushaasteiden simulaatioympäristö on miltei valmis, ja se tulee avoimeen käyttöön Opetushallituksen julkaisemana. He ovat tehneet myös vanhenemismuutosten kokemusympäristön, jossa pelaajan näkö, kuulo ja liikkuminen hankaloituvat iän myötä. Se valmistunee keväällä.

KAMK on ollut mukana myös VirtualAutoEdu-projektissa. Siinä tuotiin  luotiin automekaanikkojen virtuaaliympäristö, jossa on helppo nähdä vaikkapa iskunvaimentimen rakenne ja kiinnitys – näitä kun ei renkaan kiinni ollessa oikeasta autosta juuri näe.

Paljon muitakin mahdollisia yhteistyön lähtökohtia ja ajatuksia saimme. Yhteistyön alku näyttää Pääsimme tietysti myös leikkimään HTC Vivellä. Alla pieni klippi koiranulkoilutuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.