VirZoom VR-pelien ja liikuntaharjoituksen välimaastossa

VirZoom is an entry-level exercise bike that syncs with your PC and its HTC Vive VR setup. In short: 

 
For VR aficionados, VR offers an interesting extension as your pedaling makes you move with your virtual bike/horse/car. Ok for recreational purposes. Get it here.
For athletics VirZoom is not the thing. It pushes you to try and sweat, but you can’t adjust your training enough, and there are elements making it too unrealistic.

VirZoom on perustason kuntopyörä, jolla ohjaat HTC Viven avulla pelattavia virtuaalipelejä. Itselle tietysti pyöräilypeli oli kiinnostavin, ja pääsin kokeilemaan sitä perjantaina.

Hiki tuli jo lyhyellä testaamisella, joten kyllä tämä pelaaminen kuntoilusta äkkiä käy. Olihan se koukuttavaa koittaa saada muut polkijat kiinni ja mennä ohikin. Tähän on helppo innostua!

Sanotaan heti, että kyse on kuitenkin enemmän seura- ja ajanvietepelistä kuin treenivälineestä.

Sivusuuntainen vartalo-ohjaus ei aina toiminut pelissä. Voi olla, että sensorit eivät osanneet tulkita matalaa aika-ajoasentoani kunnolla. Peesauksen sanotaan olevan mahdollista, mutta oli se kyllä todella hankalaa ja erilaista kuin oikeasti. Epätodellista (ja epäreilua) oli myös, että pyörä pysähtyi kuin tervaan, kun lopetin polkemisen pari metriä ennen maaliviivaa 🙂 Treeniohjelmiakaan ei voi laatia.

ARVIO: Perheen hupihetkiin VirZoom on ookoo, mutta urheilijalle mieluummin Zwift.
Alla pieni klippi kokeilustani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.