VR-maailman tarjonta laajenee

Veative VR-oppitunti alkamassa
Veative VR-oppitunti alkamassa

Avantis ja Veative lanseerasivat BETT-messuilla uudet VR-tuoteperheensä. Kiinnostavinta on, ettei kyse ole vain VR-laseista, vaan myös oppimisaihioista ja laitehallinnasta.

classvr_1713Avantiksen ClassVR on nimenomaan opetuskäyttöön suunniteltu kokonaisuus, johon kuuluu VR-lasien lisäksi oppimisaihioita, tuntisuunnitelmia ja laitehallintaohjelmisto. Se toimii Android-pohjaisesti, mutta wifin kautta, niin ettei lasien käyttöön tarvita puhelinta.

ClassVR:ää myydään vain kahdeksan laitteen salkkupaketteina. Hinta on 2000 puntaa, ja siihen kuuluu myös ClassConnect-portaalin käyttölisenssi. Koitimme saada tehdyä diiliä yksistä laseista, mutta ainakaan vielä emme onnistuneet.

Samaan keskihintaisten lasien luokkaan ClassVR:n kanssa asettuu Veative. Se on intialainen softa- ja opetusalan yrityksen yhteenliittymä, joka tuottaa VR-oppimisaihioita ja on tuonut markkinoille myös VR-lasit.

veative_1737Veativen oppimisaihioihin on kytketty harjoitustehtävät ja palaute. Messujen demoluokassa kokonaisuus vaikutti ihan pedagogisesti suunnitellulta, joskin laitteiden kanssa oli selvästi vielä alkuvaiheen säätöä. Lokalisointiakin luvattiin sujuvasti.

Veativen käsiohjain oli tarkoituksenmukainen, mutta laatu tuntui arveluttavalta. Näinköhän se kestäisi koulukäytössä viikkoa pidempään? Sitä pääsemme varmaankin pian testaamaan, sillä yksi setti matkaa kanssamme Espooseen.

Hienoa on, että Veativen oppimisaihioista on saatavilla maksuttomia demoja. Ne toimivat myös muilla laseilla, joissa on tarvittava käsikonsoli. Jos haluat kokeilla niitä, mene veative.com/demo ja anna koodi VB1403.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.