WhatsApp ohjauksessa

Monet opettajat hyödyntävät opiskelijoiden ohjauksessa WhatsApp sovellusta. Se on helppo tapa tavoittaa opiskelijat nopeasti. WhatsAppiin voit luoda ryhmän helpottamaan yhteydenpitoa opiskelijoiden kanssa. WhatsAppissä pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita ja ääniviestejä sekä tiedostoja sekä soittamaan ääni- ja videopuheluja. Omat kokemukset WhatsAppin käytöstä opiskelijoiden kanssa ovat olleet erittäin positiivisia. Kun siellä kysytään jotain, niin yleensä opiskelijat ehtivät jo ennen opettaaa neuvomaan toisiaan. Whatsapp lisää opiskelijoiden ja opettajan välistä vuorovaikutusta sekä toimii myös ryhmäyttämisvälineenä.

Ryhmän luominen

Ylen digitreenit sivustolla löytyy hyvä yksityiskohtainen ohjeistus, miten luot ryhmän opiskelijoillesi

Opiskelijoiden kutsuminen ryhmään linkin avulla

Tämä toiminto helpottaa sitä, että sinun ei tarvitse lisätä jokaista opiskelijaa ryhmään yksitellen. Linkin avulla opiskelija liittyy itsenäisesti mukaan ryhmään.
Kun olet luonut Whatsapp ryhmän, ryhmän asetuksista  löytyy kohta”lisää jäseniä” ja ”Kutsu linkillä” <- paina tätä. Kopioi linkki ja lähetä viestillä opiskelijoille tai toiseen ryhmäviestimeen esim. Wilmaviestillä tai Moodlen kautta.
Toki voit myös liittää opiskelijat yksitellen ryhmään.

Vastaanottajalistan luominen

(jos opiskelijat eivät halua, että oma numero näkyy muille opiskelijoille)

Joskus haasteena on se, että opiskelijat eivät halua, että oma numero näkyy muille opiskelijoille. Tätä varten voit perustaa ryhmän sijaan vastaanottajalistan. Vastaanottajalistassa jäsenet eivät näe toistensa yhteystietoja, eivätkä tiedä keitä muita listalla on. Eli tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää siinä tapauksessa, jos opiskelijat eivät halua numeronsa näkyvän muille. Näistä kannattaa keskustella opiskelijaryhmän kanssa.

Ylen Digitreenit sivulta löytyy hyvät ohjeet, miten luot vastaanottajaryhmän Androidilla tai IPhonella.

Tiesitkö, että Whatsappiä voit käyttää myös tietokoneella?

Tässä ohjeet, miten se onnistuu.

Mene sivulle: https://web.whatsapp.com/

ja toimi ohjeiden mukaan (sivulla myös video, miten saat lisättyä WhatsAppin koneellesi)

klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi!

(

 

Katja Österberg, Pedagoginen päällikkö
katja.osterberg@omnia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.